Το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ με τη Σάμροκ Ρόβερς για τα πλέι οφ του Europa League θα διεξαχθεί στην Τούμπα και θα μεταδοθεί από τη NOVA, ωστόσο πρόβλημα προέκυψε με την τηλεοπτική κάλυψη της ρεβάνς.

Με ανακοίνωσή της η ιρλανδική ομάδα εξέφρασε τη δυσφορία της για το γεγονός ότι κανένα κανάλι δεν έδειξε το ενδιαφέρον που αναμενόταν για την κάλυψη του ματς.

Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος έχει φτάσει να διεκδικεί την πρόκρισή του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αναγκάστηκε σε πρώτη φάση να παραχωρήσει τα δικαιώματα της μετάδοσης στη Live Streaming πλατφόρμα «LOI TV» (που δεν έχει εμβέλεια σε Ελλάδα και Κύπρο).

Κατά συνέπεια θα πρέπει να βρεθεί λύση στις μέρες που μεσολαβούν ως τη ρεβάνς των πλέι-οφ του Europa League (29/8) ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και οι Έλληνες φίλαθλοι.

Λιθουανός διαιτητής στο Σάμροκ Ρόβερς – ΠΑΟΚ

Ο Λιθουανός Ντονάτας Ρούμσας θα σφυρίξει τη ρεβάνς των play off του Europa League ανάμεσα σε Σάμροκ Ρόβερς και ΠΑΟΚ στην Ιρλανδία, την επόμενη Πέμπτη (29/8, 22:00).

Boηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Αλεκσάνταρ Ράντιους και Ντοβίντας Ζουζιεντέλις, με τέταρτο τον Ρομπέρτας Βαλικόνις. Στο VAR θα βρίσκονται οι Ολλανδοί Πολ Βαν Μπόεκελ και Γιόκεμ Κάμπουις.

Ο Ρούμσας είχε διευθύνει στις 24/8/2023 το Ολυμπιακός-Τσουκαρίτσκι 3-1 για τα playoffs του Europa League. Επίσης ήταν στο Γεωργία-Ελλάδα 0-2 στις 9/10/2021 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και στο φιλικό U17 ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα (2-3) στις 28/9/2016.