Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανικές εκλογές: Πως ο Τραμπ «επιδιώκει» να χάσει

Αμερικανικές εκλογές: Πως ο Τραμπ «επιδιώκει» να χάσει

Συνεργάτες του Τραμπ, εθελοτυφλούν καθώς δεν θέλουν να παραδεχτεούν τις δημοσκοπήσεις

Καθώς πλησιάζει ο Αύγουστος στο λυκόφως του, φαίνεται ξεθωριάζει η εικόνα νίκης που δημιούργησε ο υποψήφιος Ρεπουμπλικάνος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις προηγείται πλέον σε βασικές Πολιτείες στις ΗΠΑ. Τι πήγε στραβά όμως για τον άνθρωπο που ανάγκασε τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί;

Μετά από έναν από τους καλύτερους μήνες του ως υποψήφιος, ο Τραμπ φέρεται να ήταν έτοιμος να απολύσει τους στρατηγούς της προεκλογικής του εκστρατείας, Chris LaCivita και Susie Wiles.

Γιατί όμως;

Η Χάρις πήρε με τος μέρος της τις έξι από τις επτά αμφιταλαντευόμενες πολιτείες, πρόσφατα, καθώς η εκστρατεία του Τραμπ αντιμετώπισε ακόμα και κριτική από υποστηρικτές του.

Όπως αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος στο The American Conservative, Σπένσερ Νιλ, η Χάρις έχει τα χρήματα, το ανθρώπινο δυναμικό και την ορμή για να νικήσει τον Τραμπ. «Το μόνο πράγμα που την εμποδίζει να γίνει η 47η πρόεδρος των ΗΠΑ τώρα είναι ο εαυτός της».

Συνεργάτες του Τραμπ, εθελοτυφλούν καθώς δεν θέλουν να παραδεχτούν τις δημοσκοπήσεις που τους φέρνουν πίσω

Πράγματι, η Χάρις, άρχισε να παίρνει με το μέρος της σχεδόν όλες τις σημαντικές Πολιτείες, καθώς ανεξάρτητοι και μαύροι ψηφοφόροι συστρατεύονται πίσω της.

Την ίδια στιγμή, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ φένεται να είναι μεγάλος μπαταχτσής, καθώς δεν πληρώνει τις πόλεις στις οποίες εμφανίζεται. Οι Τραμπικοί έχουν ιστορικό αποτυχίας να πληρώσουν  τους χώρους και τις πόλειςπου φιλοξενούν τις δραστηριότητές τους.

Για παράδειγμα, αξιωματούχοι στο Ελ Πάσο του Τέξας εξακολουθούν να ζητούν 500.000 δολάρια σε απλήρωτα τέλη συγκέντρωσης από την εκδήλωση της εκστρατείας Τραμπ εκεί πριν από πέντε χρόνια.

Επιπλέον, συνεργάτες του Τραμπ, εθελοτυφλούν καθώς δεν θέλουν να παραδεχτούν τις δημοσκοπήσεις που τους φέρνουν πίσω, υποστηρίζοντας ότι κάνουν λάθος και βαυκαλιζόμενοι ότι ο Τραμπ έκανε 1 δισ. προβολές στο 𝕏 με τη συνέντευξη στον Μασκ.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, είναι πολλοί εκείνοι που επέκριναν την εμφάνιση Τραμπ με τον Μασκ, ενώ ακόμα και η φιλική προς τον Τραμπ σχολιάστρια, Μέγκιν Κέλι, χαρακτήρισε τη συνέντευξη βαρετή.

Τρέχει την τελευταία στιγμή

Ενώ, προσπαθεί την τελευταία στιγμή ο Τραμπ να πραγματοποιήσει μια συγκεντρωση στη Φλόριντα, η πλρατφόρμα του Τραμπ, Truth Social, δημοσίσευσε τριμηνιαία ζημιά 16 εκατ. δολ., με έσοδα λιγότερα από 1 εκατ. δολ.

Η Χάρις όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα, καθώς έχει εξασφαλίσει πολλά εκατομμύρια, οργανώνοντας με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο, Τιμ Γουαλζ, μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μιλγουόκι, που θα είναι η τρίτη στο Ουισκόνσιν από τότε που έγινε υποψήφια

Ο Τραμπ, όμως, εξακολουθεί να αρνείται τις δημοσκοπήσεις που τον θέλουν να είναι πίσω από τη Χάρις στο Ουισκόνσιν, δηλώνοντας: «Νομίζω ότι κερδίζουμε».

«Έλειπαν οι λαμπρές πινελιές εξυπνάδας και χάρισμα του παλιού Τραμπ σχολιάζει ο Νιλ, προσθέοντας, ότι «μέχρι το τέλος, ο Τραμπ είχε κερδίσει μόνο επειδή ο εγκέφαλος του Μπάιντεν “έφαγε” τον εαυτό του ζωντανό ενώπιον του έθνους».

Το 50%  ψηφοφόρων δήλωσαν επανειλημμένα την επιθυμία του να ψηφίσουν οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ το 2024.

Επιπλέον, τα σχόλια του Τραμπ για την Χάρις, όσον αφορά τη φυλή, έχουν αποξενώσει μεγάλες ομάδες έγχρωμων ψηφοφόρων, ένα βασικό δημογραφικό στοιχείο που η εκστρατεία Τραμπ προσπαθεί να κερδίσει αυτόν τον εκλογικό κύκλο.

Αντίθετα, η Χάρις έχει αυξησει απότομα τα ποσοστά από τότε που ανέλαβε, αυξάνοντας κατά 30% τα ποσοστά στις μαύρες γυναίκες, 20% στους Δημοκρατικούς και 13% συνολικά, καθώς οι χαρακτηρισμοί του Τραμπ για την Χάρις δεν κερδίζουν τον κόσμο.

Το επιτελείο του Τραμπ έχει επικεντρωθεί να πλήξει τον Τιμ Γουάλζ, για το στρατιωτικό ιστορικό του, τη ρητορική υπέρ του σοσιαλισμού και τη φιλία του με έναν μουσουλμάνο κληρικό που μοιραζόταν αντισημιτικό περιεχόμενο.

Ωστόσο, μπορεί παλαιότερα τέτοιες κατηγορίες να ήταν επιζήμιες για έναν πολιτικό, σήμερα δεν έχουν αποτέλεσμα έναντι του Δημοκρατικού υποψηφίου αντιπροέδρου.

«Έχει πραγματικά αυθεντικότητα και αυτό είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο εμπόρευμα στην Ουάσιγκτον», υποστήριξε η φιλελεύθερη σχολιαστής Kρίσταν Μπολ. «Προσφέρει απίστευτη ταξική ποικιλομορφία. Εδώ είναι ένας τύπος που δεν έχει ακίνητη περιουσία, μετοχές, ομόλογα. Τίποτα. Έχει σύνταξη δασκάλου. Κερδίζει αρκετά προς το ζην, αλλά δεν πρόκειται για άντρα ή οικογένεια που ζει με πολλά. Στην πραγματικότητα σχετίζεται με τον μέσο Αμερικανό με πραγματικό και απτό τρόπο» προσθέτει η Μπολ.

Μπορεί ο Τραμπ και ο Βανς να ασκούν –δίκαια- κριτική στη Χάρις επειδή αρνείται να δώσει από κοινού μαζί τους συνέντευξη, αλλά στην πραγματικότητα οι ίδιοι απέτυχαν να δώσουν πολιτική ώθηση στη δεξιά ή να ανησυχήσει τους Δημοκρατικούς, καταλήγει ο Νιλ.

Sports in

LIVE: Παναιτωλικός – Λαμία

LIVE: Παναιτωλικός – Λαμία. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναιτωλικός – Λαμία για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024