Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΗΠΑ: Εξέχων Ρεπουμπλικάνος στηρίζει τη Χάρις – «Ο Τραμπ απειλεί τη Δημοκρατία»

Εκλογές ΗΠΑ: Εξέχων Ρεπουμπλικάνος στηρίζει τη Χάρις – «Ο Τραμπ απειλεί τη Δημοκρατία»

Στις εκλογές των ΗΠΑ υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος που μπορεί να διεκδικήσει τον ‘’μανδύα’’ του υπερασπιστή και προστάτη της αμερικανικής δημοκρατίας αναφέρει ο Ρεπουμπλικάνος Τζέι Μάικλ Λούτινγκ

Συνταξιούχος ομοσπονδιακός δικαστής, διορισμένος από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, ο Τζέι Μάικλ Λούτινγ, δήλωσε στο CNN ότι υποστηρίζει την Καμάλα Χάρις στις εκλογές των ΗΠΑ.

Ο ίδιος περιέγραψε τον Τραμπ σαν υπαρξιακή απειλή για τη Δημοκρατία και ενώ διαφωνεί όπως λέει με τις θέσεις της Χάρις, το διακύβευμα των εκλογών είναι να διασωθεί το κράτος δικαίου.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο Λούτινγκ, βετεράνος δύο ρεπουμπλικανικών κυβερνήσεων, ψηφίζει Δημοκρατικό υποψήφιο.

Το διακύβευμα, υποστηρίζει ο Λούτινγκ, είναι τόσο υψηλό τώρα όσο στα τέλη του 18ου αιώνα

«Στις προεδρικές εκλογές του 2024 υπάρχει μόνο ένα πολιτικό κόμμα και μία υποψήφια για την προεδρία που μπορεί να διεκδικήσει τον «μανδύα» του υπερασπιστή και προστάτη της αμερικανικής δημοκρατίας, του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου», έγραψε ο Λούτινγκ σε γραπτή δήλωσή του αποκλειστικά για το αμερικανικό μέσο. «Ως αποτέλεσμα, θα ψηφίσω χωρίς δισταγμό την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Καμάλα Χάρις».

Επικριτής του Τραμπ

Ο Λούτινγκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο να πείσει τον τότε αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να αψηφήσει τον Τραμπ και να επικυρώσει τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Έκτοτε, ο Λούτινγκ έχει αναδειχθεί ως εξέχων συνταγματικός επικριτής του Τραμπ. Υποστηρίζοντας την Χάρις, ο Λούτινγκ δηλώνει ότι οι κομματικές διακρίσεις πρέπει, σε αυτές τις εκλογές, να παραμεριστούν προκειμένου να αποτραπεί η επιστροφή του «εξαιρετικά ακατάλληλου» Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Ψηφίζοντας για την αντιπρόεδρο Χάρις, υποθέτω ότι οι απόψεις της για τη δημόσια πολιτική είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές μου», γράφει ο Λούτινγκ, «αλλά αδιαφορώ σε αυτές τις εκλογές ως προς τις πολιτικές της απόψεις για άλλα ζητήματα εκτός από τη Δημοκρατία της Αμερικής, το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου, όπως πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι Αμερικανοί».

«Εξαιτίας των συνεχιζόμενων, εν γνώσει του, ψευδών ισχυρισμών του τέως προέδρου ότι κέρδισε τις εκλογές του 2020, εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν πλέον πίστη και εμπιστοσύνη στις εθνικές μας εκλογές και πολλοί δεν θα έχουν ποτέ ξανά», γράφει ο Λούτινγκ. «Πολλοί Αμερικανοί – ειδικά οι νέοι Αμερικανοί – έχουν αρχίσει να αμφισβητούν αν η συνταγματική δημοκρατία είναι η καλύτερη μορφή αυτοδιοίκησης για την Αμερική».

Το διακύβευμα, υποστηρίζει ο Λούτινγκ, είναι τόσο υψηλό τώρα όσο στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν οι ιδρυτές της χώρας και οι συντάκτες του Συντάγματος των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένων των Αλεξάντερ Χάμιλτον και Τόμας Τζέφερσον, τυπικά πολιτικοί εχθροί – ενώθηκαν για να εκφράσουν την ανησυχία τους για την πιθανή εμφάνιση ενός αυταρχικού δημαγωγού.

Ξεχωρίζω το σωστό από το λάθος

«Ήρθε η ώρα για την επιλογή της Αμερικής», γράφει ο Λούτινγκ. «Είναι καιρός όλοι οι Αμερικανοί να επιβεβαιώσουν αν πιστεύουν στην Αμερικανική Δημοκρατία, το Σύνταγμα και το Κράτος Δικαίου και θέλουν για την Αμερική το ίδιο – ή αν δεν θα το κάνουν».

Ο Λούτινγκ δήλωσε ότι η απόφασή του να υποστηρίξει δημοσίως τη Χάρις ήταν θέμα διάκρισης του «σωστού από το λάθος» – και ότι ενήργησε σύμφωνα με αυτό.

«Στην πίστη μου, πιστεύουμε ότι μια μέρα θα λογοδοτήσουμε για τα λάθη μας. Πάντα προσπαθούσα να ζω τη ζωή μου εν αναμονή αυτής της ημέρας. Σίγουρα όχι τέλεια. Αλλά προσπάθησα», δήλωσε συγκινημένος ο Λούτινγκ. «Η υποστήριξή μου προς την Αντιπρόεδρο ήταν το σωστό. Θα ήταν λάθος μου να παραμείνω σιωπηλός και πιστεύω ότι μια μέρα θα έπρεπε να λογοδοτήσω για αυτή τη σιωπή. Είναι πραγματικά τόσο απλό».

Πηγή: CNN

Sports in

Ολυμπιακός: Χαμός στην Ηγουμενίτσα για το τρόπαιο του Conference League (pics)

Η Ηγουμενίτσα ήταν ο επόμενος σταθμός του τροπαίου του Conference League που κατέκτησε ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024