Ένας άνδρας σκοτώθηκε έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Τελ Αβίβ. Η έκρηξη προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε ένα φορτηγό (εικόνα πάνω από Haaretz)  ενώ ένας περαστικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Η ταυτότητα του άνδρα γύρω στα 50 που σκοτώθηκε δεν είναι ακόμη γνωστή. Η ισραηλινή αστυνομία και η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet, ερευνούν το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ και το Al Jazeera ερευνούν το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Μετέφερε την βόμβα σε σακίδιο

Ο άνδρας μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα σακίδιο πλάτης κι ενώ περπατούσε στην οδό και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

«Είναι δύσκολο να ταυτοποιήσουμε τον νεκρό. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για έναν αθώο πολίτη, αλλά για κάποιον που μετέφερε εκρηκτικό μηχανισμό»

Ο άνδρας, γύρω στα 50, σκοτώθηκε από την έκρηξη και ένας περαστικός που επέβαινε σε ηλεκτρικό σκούτερ, γύρω στα τριάντα, τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα και ότι η ταυτότητα του νεκρού αποτελεί το κλειδί για το κίνητρο.

«Είναι δύσκολο να ταυτοποιήσουμε τον νεκρό. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για έναν αθώο πολίτη, αλλά για κάποιον που μετέφερε εκρηκτικό μηχανισμό», είπε.

«Ηταν πιθανότατα απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης»

Η έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Τελ Αβίβ ήταν πιθανότατα απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, ταξίαρχο Haim Bublil.

Σε συνέντευξή του στο ισραηλινό ειδησεογραφικό κανάλι 13, ο Bublil δήλωσε ότι «μετά από μια επίπονη έρευνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας Shin Bet, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό που ανατινάχθηκε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά την έκρηξη και η ταυτότητα του δράστη είναι ακόμα άγνωστη, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις που βασίζονται στα στοιχεία που βρέθηκαν στη σκηνή – δεν είναι Ισραηλινός πολίτης.

Σύμφωνα με τον Bublil, επειδή είναι οι καλοκαιρινές διακοπές, «είναι ένα θαύμα. Αν το περιστατικό είχε λάβει χώρα σε διαφορετικό μέρος – θα μιλούσαμε για μια καταστροφή διαφορετικού διαμετρήματος», ανέφερε σύμφωνα με τη Haaretz.

Με πληροφορίες από Haaretz, Times of Israel, Al Jazeera