Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία απαγορεύει το Ίδρυμα Κλούνεϊ χαρακτηρίζοντάς το ανεπιθύμητη οργάνωση

Η Ρωσία απαγορεύει το Ίδρυμα Κλούνεϊ χαρακτηρίζοντάς το ανεπιθύμητη οργάνωση

O χαρακτηρισμός «ανεπιθύμητος» έχει εφαρμοστεί σε δεκάδες ξένες οργανώσεις από τότε που η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί τη σχετική ταξινόμηση το 2015

«Ανεπιθύμητη» οργάνωση χαρακτήρισαν τη Δευτέρα, Ρώσοι εισαγγελείς, τη μη κερδοσκοπική αμερικανική εταιρεία, The Clooney Foundation for Justice, η οποία ιδρύθηκε από τον διάσημο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ και τη σύζυγό του, δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο χαρακτηρισμός «ανεπιθύμητος» έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής σε δεκάδες ξένες οργανώσεις από τότε που η Μόσχα άρχισε να χρησιμοποιεί τη σχετική ταξινόμηση το 2015 και ουσιαστικά απαγορεύει οριστικά έναν οργανισμό από τη χώρα.

«Το Ίδρυμα εκτελεί εργασίες σε κλίμακα Χόλιγουντ με στόχο την απαξίωση της Ρωσίας», ανέφερε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Μόσχας, με ανάρτησή του στο Telegram, χωρίς ωστόσο να παρέχει στοιχεία.

Τονίζει μάλιστα ότι «υποστηρίζει ενεργά ψευδο-πατριώτες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα», προσθέτοντας ότι «υπό το πρόσχημα των ανθρωπιστικών ιδεών», η οργάνωση προωθεί πρωτοβουλίες για την ποινική δίωξη της ανώτατης ηγεσίας της Μόσχας και διαδίδει δημοσίως αρνητικές εκτιμήσεις της ρωσικής νομοθεσίας για ξένους πράκτορες και ΜΚΟ.

«Το Ίδρυμα εκτελεί εργασίες σε κλίμακα Χόλιγουντ με στόχο την απαξίωση της Ρωσίας» λέει η Μόσχα

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ

Οι ανεπιθύμητοι της Μόσχας

Εκτός από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, η λίστα των «ανεπιθύμητων» της Ρωσίας περιλαμβάνει μέσα ενημέρωσης, πολιτικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές ομάδες που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι, Αντρίι Γερμάκ, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον προηγούμενο μήνα, ότι οι δικηγόροι του ιδρύματος επιδιώκουν την ποινική δίωξη Ρώσων προπαγανδιστών που καλούν σε πόλεμο κατά της Ουκρανίας και γενοκτονία των Ουκρανών.

«Τώρα οι δικηγόροι του Ιδρύματος θέλουν να φέρουν στη δικαιοσύνη Ρώσους προπαγανδιστές που ζητούν πόλεμο κατά της Ουκρανίας και τη γενοκτονία των Ουκρανών. Πολλοί προπαγανδιστές από τη Ρωσική Ομοσπονδία εξακολουθούν να έχουν ακίνητα στην Ευρώπη, την οποία υπόσχονται να «καταστρέψουν», όπως την Ουκρανία. Αυτοί οι προπαγανδιστές είναι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία των Ουκρανών. Και θα λογοδοτήσουν», σημείωσε ο Γερμάκ.

Όπως αναφέρθηκε, τον περασμένο Οκτώβριο το Ίδρυμα υπέβαλε τρεις υποθέσεις στη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ζητώντας τη διερεύνηση των ρωσικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε 70 ματς ακόμα…»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Τσέλσι και αναφέρθηκε στην τεράστια σεζόν που έχει η ομάδα του μπροστά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024