O Haley Joel Osment, που έδωσε το δικό του προσωπικό στίγμα στο ψυχολογικό θρίλερ «Έκτη Αίσθηση», μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από την υποκριτική για πάνω από μια δεκαετία.

Ήταν κάποτε το νεαρό αστέρι στην «Έκτη Αίσθηση» στο πλευρό του Μπρους Γουίλις, και τώρα ο Haley Joel Osment επιστρέφει στην οθόνη στο επερχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Zoe Kravitz «Blink Twice».

Στα 36 του σήμερα χρόνια, ο Haley Joel Osment μίλησε για τις πιέσεις της πρώιμης φήμης, τους λόγους για τους οποίους έκανε ένα διάλειμμα και πώς άλλαξε η βιομηχανία από τότε που έκανε τα βήματά του για πρώτη φορά.

Είχε κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ στα 11 του μόλις χρόνια για τον ρόλο του δίπλα στον Μπρους Γουίλις στην «Έκτη Αίσθηση», αλλά επέλεξε να σταματήσει την καριέρα του το 2006 για να πάει στο πανεπιστήμιο.

«Οι γονείς μου πάντα μου έλεγαν ‘αν δεν είναι διασκεδαστικό, μπορείς να τα παρατήσεις αύριο’. Όταν έφτασα στην ηλικία για το κολέγιο, έπρεπε πραγματικά να σκεφτώ αν ήθελα να κάνω αυτό για την υπόλοιπη ζωή μου» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η αγάπη του για την υποκριτική δεν μειώθηκε ποτέ παρά τις προκλήσεις που έρχονται με το επάγγελμα.

«Η απάντηση ήταν πάντα ναι σε όλες αυτές τις συγκυρίες. Είναι ακόμα μια δουλειά που μου αρέσει πολύ, παρά την αβεβαιότητα και τη δυσκολία να μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή σου».

Η ζωή μετά την «Έκτη Αίσθηση» και το «Forrest Gump»

Ο ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1994 στο «Forrest Gump» σε ηλικία πέντε ετών, αναφερόμενος στο περιβάλλον του Χόλιγουντ όταν αποφάσισε να σταματήσει.

Έκανε λόγο για μια εποχή έντονου ελέγχου διασημοτήτων, ιδιαίτερα στο Λος Άντζελες, όπου η επιθετική κουλτούρα των ταμπλόιντ έκανε τη ζωή δύσκολη για πολλά δημόσια πρόσωπα.

«Ήταν αρκετά τεταμένα χρόνια από την άποψη του πώς ήταν οι celebrities στο Λος Άντζελες. Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν έκανα το σπίτι μου στο Λος Άντζελες εκείνη την εποχή» σημείωσε ο Haley Joel Osment.

Ο χρόνος του Haley Joel Osment μακριά από το Χόλιγουντ συνέπεσε επίσης με μια δύσκολη περίοδο στην προσωπική του ζωή.

Καταδικάστηκε για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και για κατοχή μαριχουάνας.

Στο μεταξύ η μικρότερη αδερφή του Emily Osment γινόταν διάσημη για τον ρόλο της στη Χάνα Μοντάνα του Disney Channel.

Μετά από χρόνια, ο Haley Joel Osment επέστρεψε σε μια βιοημαχανία που είχε εξελιχθεί σημαντικά. «Το Λος Άντζελες έχει ωριμάσει λίγο» υπογραμμίζει, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κουλτούρα των παπαράτσι που κάποτε ήταν μάστιγα για τους νεαρούς σταρ.

Ο Haley Joel Osment εξέφρασε επίσης τον θαυμασμό του για τους νεότερους ηθοποιούς που πρέπει να διαχειριστούν την καριέρα τους σε έναν κόσμο όπου τα social media είναι κυρίαρχα.

«Όταν εμφανίστηκα στη βιομηχανία, το διαδίκτυο υπήρχε, αλλά δεν ήταν πανταχού παρόν όσο είναι σήμερα» σημειώνει χαρακτηριστικά. «Έτσι, είμαι πάντα πραγματικά εντυπωσιασμένος με τους νεότερους ηθοποιούς που μπορούν να διαχειριστούν το τοπίο των social media».

Ο Haley Joel Osment ετοιμάζεται να επιστρέψει στο προσκήνιο με τον ρόλο του στο Blink Twice, στο οποίο υποδύεται τον Tom. Το Blink Twice, με ένα καστ μεταξύ των οποίων οι Channing Tatum, Naomi Ackie και Geena Davis, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 23 Αυγούστου.