Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Χαμός» με χιουμοριστική πινακίδα σε ελληνική παραλία – Ο λόγος που έγινε viral

«Χαμός» με χιουμοριστική πινακίδα σε ελληνική παραλία – Ο λόγος που έγινε viral

Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η απόδοση των αγγλικών λέξεων που έχουν μεταφραστεί σχεδόν κατά γράμμα από τα ελληνικά

Οι Έλληνες, γνωστοί για την εφευρετικότητά τους, στην προσπάθειά τους να φανούν περισσότερο κατατοπιστικοί και πρακτικοί, ενίοτε γίνονται viral για… πολλούς λόγους.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μία χειροποίητη πινακίδα σε παραλία, η οποία εύστοχα προσπαθεί να κατευθύνει τους πολίτες στο να παρκάρουν σωστά, ώστε να μπορεί ο χώρος να φιλοξενήσει περισσότερα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί σε ελληνική παραλία, προκαλεί γέλιο, αλλά και θαυμασμό για την εφευρετικότητα του δημιουργού της.

«Edge-edge»

Η πινακίδα αυτή, η οποία έχει μέχρι και σχέδιο και είναι γραμμένη στα ελληνικά και τα αγγλικά, κάνει έκκληση στους οδηγούς να παρκάρουν σωστά, δηλαδή κοντά στην άκρη του δρόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά «Παρακαλώ παρκάρετε σωστά άκρη-άκρη».

Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η απόδοση των αγγλικών λέξεων που έχουν μεταφραστεί σχεδόν κατά γράμμα από τα ελληνικά, με αποτέλεσμα η φράση «please park properly edge-edge» να αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, προσθέτοντας μια δόση αυθεντικότητας στο μήνυμα.

Πρόβλημα η άναρχη στάθμευση

Πέρα από το κωμικό της υπόθεσης, η ανάγκη για τέτοιου είδους πινακίδες έρχεται να αναδείξει ένα σημαντικό ζήτημα: το πρόβλημα του παράνομου και άναρχου παρκαρίσματος σε παραλίες και περιοχές κοντά σε αυτές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όταν οι επισκέπτες δεν ακολουθούν τις οδηγίες στάθμευσης, μπορεί να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση και δυσκολίες στην κίνηση των άλλων οχημάτων, κάτι που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα κρίσιμο σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, το παρκάρισμα σε σημεία που δεν είναι κατάλληλα μπορεί να προκαλέσει φθορά στο φυσικό τοπίο, καταστρέφοντας τη βλάστηση της περιοχής.

Με την βοήθεια του χιούμορ όμως, ο δημιουργός προσπαθεί να παροτρύνει τους οδηγούς ώστε να παρκάρουν καλύτερα.

Είναι ένα παράδειγμα του πώς η καθημερινότητα και η ανάγκη για σωστή οδική συμπεριφορά μπορούν να συνδυαστούν με το χιούμορ, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που όχι μόνο ενημερώνει, αλλά και ψυχαγωγεί.

Sports in

Η τεχνητή νοημοσύνη «γλέντησε» τον Τσιτσιπά: «Αν ξόδευε λιγότερο χρόνο στις λεζάντες του στο instagram, θα είχε περισσότερα τρόπαια» (pic)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε από το ChatGPT να τον περιγράψει κι εκείνο τον… δίκασε, με τον Έλληνα τενίστα να δημοσιεύει πάντως στα social media την περιγραφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024