Ο Θανασάκης και οι γαστρονομικές του συνήθειες, είναι στο επίκεντρο του σκίτσου με το οποίο μας καλημερίζει σήμερα ο Αρκάς.

Ο μπόμπιρας ως γνωστόν λατρεύει τις τηγανιτές πατάτες, που όμως δεν υπάρχουν στο τραπέζι. Μπροστά του είναι ένα πιάτο σούπα που ο Θανασάκης κοιτάζει αποδοκιμαστικά.

Μπορεί στον Θανασάκη να μην αρέσει… για άλλους όμως, η σούπα είναι αγαπημένο φαγητό

Και δεν μένει μόνο εκεί… Στο ζωμό της σούπας που βρίσκεται στο πιάτο του, έβαλε μια βαρκούλα, θυμίζοντάς μας το ρητό: «εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν».

Δείτε το σκίτσο

Εικόνα από Facebook/ Arkas the Original page

Σούπα..

Μπορεί στον Θανασάκη να μην αρέσει… για άλλους όμως, η σούπα είναι αγαπημένο φαγητό. Η σούπα, όπως μας λέει και η Βικιπαίδεια γίνεται με βράσιμο σε νερό ή άλλα υγρά στερεών τροφών όπως κρέας και λαχανικά. Για να πυκνώσουν οι σούπες χρησιμοποιούνται συνήθως αμυλούχες τροφές, όπως ρύζι, αλεύρι, ζυμαρικά ή σιτάρι. Υπάρχουν όμως και σούπες οι οποίες δεν απαιτούν βράσιμο, όπως το γκασπάτσο.

Ζεστές σούπες καταναλώνονται κυρίως το χειμώνα, καθώς αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Οι ελληνικές σούπες χαρακτηρίζονται από την απλότητα των υλικών και την προετοιμασία τους. Σε αντίθεση με αρκετές άλλες χώρες, αποφεύγεται το αλεύρι. Το άμυλο για το πήξιμο της σούπας προέρχεται συνήθως από ρύζι, ζυμαρικά ή όσπρια.

Κοτόσουπα, φασολάδα, σούπα αυγολέμονο, γιουβαρλάκια, φακές, κακκαβιά, πατσάς είναι μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές σούπες.