Απάνθρωπες εικόνες, ντροπιαστικές για τον ανθρώπινο πολιτισμό, είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς δεκάδες πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από τη Γαύδο στην Κρήτη σε γκαράζ πλοίου. Στα βίντεο – ντουκουμέντα που εξασφάλισε το in έχουν βάλει δεκάδες πρόσφυγες στο γκαράζ του πλοίου, ανάμεσα στα αυτοκίνητα, και μάλιστα χωρίς νερό σύμφωνα με καταγγελία που έλαβε ΜΚΟ.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα, στο πλοίο «Σαμαριά», το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Γαύδο προς την Κρήτη.

Δείτε βίντεο που εξασφάλισε το in:

Περίπου 76 πρόσφυγες, μεταφέρθηκαν σε απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες, στο γκαράζ του πλοίου, χωρίς νερό και παρά την επίμονη παρέμβαση επιβατών σε πλοίαρχο και λιμενικό.

Αντιδράσεις από τους επιβάτες

Η εικόνα να φέρονται σε ανθρώπους λες και είναι αντικείμενα προς μεταφορά, προκάλεσε την αντίδραση επιβατών, οι οποίοι ζητούσαν να μεταφερθούν στο κατάστρωμα οι πρόσφυγες.

«Φέρτε τους πάνω. Αφήστε τους πάνω. Βάλτε εμάς κάτω. Να αδειάσει το κατάστρωμα τώρα», ακούγονται να λένε επιβάτες του πλοίου.

Οι επιβάτες του πλοίου ήταν επίσης εκείνοι που αγόρασαν μπουκαλάκια με κρύο νερό και άρχισαν να τα μοιράζουν στους πρόσφυγες, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τους έδιναν να πιουν…από μια μπουκάλα.