Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πώς η βουλγαρική μαφία πάτησε στη Χαλκιδική

Πώς η βουλγαρική μαφία πάτησε στη Χαλκιδική

Οι πυροβολισμοί στο μπαρ στη Χαλκιδική, η μονοπρόσωπη ΙΚΕ, η αργοπορία της παραγγελίας και η εξαφάνιση της βασίλισσας των κρυπτονομισμάτων

Η μαζική παρουσία μελών της βουλγαρικής και της ρωσικής μαφίας στην περιοχή της Χαλκιδικής, όπως και σε άλλες της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και οι αγορές από επιχειρηματίες της ίδιας καταγωγής τουλάχιστον έξι-επτά νυκτερινών κέντρων στην ίδια περιοχή προκαλούν έντονο πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε κατάμεστο γνωστό παραλιακό μαγαζί στην περιοχή Χανιώτη της Κασσάνδρας Χαλκιδικής με απολογισμό τρεις τραυματίες.

Πρωταγωνιστής του επεισοδίου θεωρείται 40χρονος βούλγαρος ποινικός – Το 2016 είχε συλληφθεί στο Μπαλί για υπεξαίρεση καρτών από τοπικό ΑΤΜ

Με κύριο ζητούμενο ότι οι τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έχουν πλέον στοχευθεί από συμφέροντα ποινικών από χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο. Διαπιστώνεται ότι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του επεισοδίου στη Χαλκιδική ήταν δραστήρια μέλη της βουλγαρικής μαφίας (σ.σ.: έτρωγαν στο εν λόγω μαγαζί) με πολυεθνική δράση και με αναφερόμενες σχέσεις με διακίνηση ναρκωτικών. Και οι οποίοι φέρεται να ξεκίνησαν το επεισόδιο με επίκληση την καθυστέρηση σερβιρίσματός τους!

Στο αιματηρό συμβάν ενεπλάκησαν και Ελληνες (με καταγωγή από το πρώην ανατολικό μπλοκ), ένας από τους οποίους είχε κατηγορηθεί για τραυματισμό άνδρα στη Θεσσαλονίκη. Το κατάστημα φέρεται να αγοράστηκε φέτος από επιχειρηματία βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος και τραυματίστηκε στη διάρκεια της συμπλοκής. Ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος έχει μονοπρόσωπη ΙΚΕ στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται να έχει εστιατόριο και στη Σόφια.

Η οργάνωση «Σφυριά»

Πρωταγωνιστής του επεισοδίου στη Χαλκιδική θεωρείται 40χρονος βούλγαρος ποινικός, ο οποίος το 2016 είχε συλληφθεί και στο Μπαλί για υπεξαίρεση τραπεζικών καρτών από τοπικό ΑΤΜ. Ο Βούλγαρος θεωρείται ότι ανήκει στην οργάνωση με το όνομα «Σφυριά».

Το όνομα του υπόπτου είχε αναφερθεί και στην υπόθεση εξαφάνισης μιας γυναίκας βουλγαρικής καταγωγής η οποία προχώρησε σε απάτη ύψους 4,5 δισ. δολαρίων με κρυπτονομίσματα και έχει εξαφανιστεί από το 2017, όταν επιβιβάστηκε από τη Σόφια στην Αθήνα και από τότε χάθηκαν τα ίχνη της. Σημειώνεται ότι ο 40χρονος που πρωτοστάτησε στο επεισόδιο στη Χαλκιδική σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ είχε σχέσεις το τελευταίο διάστημα και με άλλον ποινικό από τη συγκεκριμένη χώρα.

Συμπληρώνεται, τέλος, ότι αιματηρά επεισόδια και πυροβολισμούς σε μπαρ σε τουριστικά σημεία της Βόρειας Ελλάδας είχαμε και τις προηγούμενες χρονιές, ενώ τις διωκτικές αρχές προβληματίζει και η παρουσία ρωσοπόντιων ποινικών στις περιοχές Καβάλας, Δυτικής Χαλκιδικής και άλλες.

Premium έκδοση «Τα ΝΕΑ»

Sports in

Μια ανάσα από τη Νάπολι ο Λουκάκου σύμφωνα με τον Ρομάνο (pic)

Πολύ κοντά στην μεταγραφή του στη Νάπολι είναι ο Ρομέλου Λουκάκου σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024