Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι: Παραδόθηκε στο Κιλκίς ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού

Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι: Παραδόθηκε στο Κιλκίς ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, στη Χαλκιδική. Παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Κιλκίς και οδηγείται στην Κασσάνδρα ο χειριστής του παιχνιδιού

Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, στη Χαλκιδική, που τραυματίστηκε θανάσιμα χθες Δευτέρα 19 Αυγούστου το βράδυ ο 19χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, ο 21χρονος ημεδαπός οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας όπου σχηματίζεται η σχετική δικογραφία για το θανατηφόρο περιστατικό. Ακολούθως αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

«Ο δήμος, την άδεια που έδωσε για τις πισίνες ήταν διαπιστωτικού χαρακτήρα»

Παράλληλα, σημειώνεται, ότι σε βάρος του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν η περιστρεφόμενη καρέκλα ξεκόλλησε από την εγκατάσταση και ο νεαρός εκσφενδονίστηκε από τη θέση που καθόταν.

Ο 19χρονος ήταν πάνω στο παιχνίδι μαζί με τον μικρότερο αδερφό του όταν κατάλαβαν ότι ξεκολλάει το κάθισμά τους. Ο μικρός αδερφός κατάφερε να κρατηθεί από τα σίδερα. Ο μεγάλος όμως, δυστυχώς δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Στο λούνα παρκ έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 19χρονο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

«Είμαστε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο» είπε ο αδερφός του 19χρονου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στιγμιότυπο από το λούνα παρκ από το δυστύχημα στο Πευκοχώρι

Δεν είχε άδεια το λούνα παρκ – Το υπουργείο Ανάπτυξης πιστοποιεί, λέει η δήμαρχος Κασσάνδρας

Στο γεγονός ότι το λούνα παρκ δεν ήταν αδειοδοτημένο αναφέρθηκε η δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής, Αναστασία Χαλκιά, μιλώντας για το τραγικό περιστατικό στο Πευκοχώρι, όπου ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διασκέδασης.

Η Αναστασία Χαλκιά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, υπογράμμισε η άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ δεν δίνεται από τον δήμο αλλά «πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness».

Επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

Συνέχισε λέγοντας πως «το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από εκεί παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 2022, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά.

Εφόσον μπουν τα πρόστιμα, συμπλήρωσε η Αναστασία Χαλκιά, μετά προβλέπεται να κληθεί για εξηγήσεις ο επιχειρηματίας και ακολουθεί η σφράγιση του χώρου.

«Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Ο δήμος τι μηχανισμό πρέπει να έχει για να ελέγξει αν αυτά τα μηχανήματα ήταν πιστοποιημένα; Το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει αν πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ» υποστήριξε.

Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου 19χρονου, μετά από την εκτόξευσή του από το παιχνίδι, ο τραυματισμός τον οποίον υπέστη του προκάλεσε ακαριαίο θάνατο.

Η κηδεία του 19χρονου θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί, στη Βέροια.

Sports in

Ο Ροντινέι τραγουδάει «Κάτω απ’ την πανσέληνό μου» και αποθεώνεται

Ρεσιτάλ Ροντινέι κατά τη διάρκεια βραδινής εξόδου του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024