Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: 8χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή σε παραλία – Πώς σώθηκε

Χαλκιδική: 8χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή σε παραλία – Πώς σώθηκε

Το 8χρονο διεκομίσθη σε εφημερεύον νοσοκομείο μετά τη διάσωσή του - Οι κρίσιμες στιγμές που έζησε σε παραλία στη Φούρκα, στη Χαλκιδική

Καρδιακή ανακοπή υπέστη ένας 8χρονος στην παραλία της Φούρκας, του δήμου Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, χθες Δευτέρα 19 Αυγούστου το απόγευμα.

Όπως αναφέρει η σελίδα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πατέρας του 8χρονου είδε πως το παιδί ήταν μπρούμυτα στη θάλασσα της Φούρκας και έτρεξε να το βγάλει στην ακτή.

«Χρειαζόμαστε τέτοιες ιστορίες επιβίωσης αυτό το καλοκαίρι»

«Από τύχη, δίπλα τους ήταν ένας ιδιώτης ιατρός ο οποίος αναγνώρισε καρδιακή ανακοπή και ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η σελίδα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει, ειδοποιήθηκε το 166 και ο εθελοντής εκπαιδευτής της περιοχής Θέμελης Ιερισσιώτης, ο οποίος έφτασε άμεσα στο σημείο με οξυγόνο και αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή. Κατά τη σελίδα, με ΚΑΡΠΑ και παροχή οξυγόνου το 8χρονο ξεκίνησε να αναπνέει χωρίς να απαιτηθεί η χρήση απινιδωτή.

Διεκομίσθη σε εφημερεύον νοσοκομείο

«Τον 8χρονο παρέλαβε ζωντανό το ΕΚΑΒ, κάνοντας πρώτη στάση για σταθεροποίηση στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και σε δεύτερο χρόνο στο εφημερεύον νοσοκομείο», υπογραμμίζει σχετικά η σελίδα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».

Καταληκτικά η σελίδα τονίζει πως «ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά ο μικρός τυχερός, χρειαζόμαστε τέτοιες ιστορίες επιβίωσης αυτό το καλοκαίρι, σε αντίθεση με δραματικές ιστορίες του προηγούμενου διαστήματος».

Δείτε την ανάρτηση της «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»:

Sports in

Ολυμπιονίκης βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της μετά από μέρες - Πνίγηκε από το φαγητό της

Η αθλήτρια ποδηλασίας είχε εκπροσωπήσει τη Βενεζουέλα σε πέντε ολυμπιακούς αγώνες - Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λας Βέγκας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024