Είναι τέλη Αυγούστου, το καλοκαίρι του 2024 φτάνει στο τέλος του, και ενδεχομένως μετά από μία κουραστική περίοδο δουλειάς με ένα «διάλειμμα» ξέφρενων διακοπών στο ενδιάμεσο, πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν έναν ήρεμο προορισμό για το «κλείσιμο» της ωραιότερης εποχής του χρόνου. Πολλοί βρίσκουν αυτή την περίοδο ιδανική για λίγες… σόλο διακοπές, προκειμένου να αδειάσουν το μυαλό τους, να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να επιστρέψουν με γαμάτες μπαταρίες για ένα νέο, δυνατό ξεκίνημα από Σεπτέμβρη.

Εμείς, λοιπόν, συμμεριζόμαστε την ανάγκη αυτή των συνανθρώπων μας και έχουν συντάξει μία λίστα με τους τρεις καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς που ενδείκνυνται για τους μοναχικούς ταξιδιώτες. Πρόκειται για τρία ήσυχα νησιά, όπου μπορείτε να πάτε, να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε παρέα με τον μόνο άνθρωπο που δεν σας αποχωριστεί ποτέ -δηλαδή τον εαυτό σας- κάνοντας το… απόλυτο τίποτα!

Πάμε να δούμε ποια είναι τα τρία ιδανικά μέρη για σόλο διακοπές. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσουν και στο τέλος θα θέλετε να μείνετε κι άλλο!

Τα τρία ιδανικά μέρη για σόλο διακοπές

Ψέριμος

«Φωλιασμένη» στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στην Κω, την Κάλυμνο, αλλά και τις ακτές της Τουρκίας, η Ψέριμος είναι το μέρος όπου θα ανακαλύψεις τι σημαίνει πραγματικά «χαλαρώνω στις διακοπές μου». Διαθέτει έναν και μοναδικό οικισμό, ένα λιμάνι, ένα παντοπωλείο και έναν δρόμο, ενώ τα πάντα εκεί είναι γραφικά και παραδοσιακά και αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος για να ταξιδέψεις μέχρι την εσχατιά των Δωδεκανήσων.

Αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου, αφού είναι όλα τόσο κοντά μεταξύ τους, που τα γυρίζεις με τα πόδια. Ακόμα και στις παραλίες πηγαίνεις με τα πόδια. Η πιο κοντινή είναι τα Αυλάκια μπροστά από τον οικισμό, αλλά αξίζει να εξερευνήσεις και τις υπόλοιπες οι οποίες είναι εξίσου πανέμορφες, όπως η Παναγιά η Γραφιώτισσα, το Βαθύ, η Ρούσσα, η Γλίστρα κτλ.

Στα ανατολικά και βόρεια του νησιού υπάρχουν ναυάγια πλοίων που είναι τέλεια μέρη για εξερεύνηση για όσους, φυσικά, κάνουν καταδύσεις.

Λειψοί

«Όμορφους ξένους» αποκάλεσε πρόσφατα τους Λειψούς η Le Figaro στον κατάλογο με τα «μυστικά» νησιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν το 2024. Και δικαιολογημένα, γιατί μπορεί το νησί να μην είναι στους top προορισμούς για διακοπές, όμως, αξίζει να το βάλει κάποιος στο πρόγραμμά του. Η χώρα είναι μικρή και πανέμορφη, ενώ στο λιμάνι είναι συγκεντρωμένες οι ταβέρνες, τα καφέ και τα καταστήματα.

Οι παραλίες είναι υπέροχες και όλες ανοργάνωτες. Θα φτάσετε σε αυτές είτε με τα πόδια είτε με καΐκια τα οποία αναχωρούν από το λιμάνι με προορισμό τα γύρω νησάκια και τις πανέμορφες παραλίες. Στους Λειψούς πηγαίνεις χωρίς το αυτοκίνητό σου και το μόνο που βάζεις στη βαλίτσα σου, είναι το μαγιό, η πετσέτα και ένα βιβλίο. Το νησί αυτό αποτελεί «πρότυπο» για να καταλάβεις πως τα ωραία κρύβονται στα απλά.

Σίκινος

Το νησί που αντιστέκεται ακόμη στη μαζική «εισβολή» του τουρισμού τόσο για τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του νησιού, την προστασία της φύσης και των ανθρώπων του από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, όσο και για την ενθάρρυνση του εναλλακτικού τουρισμού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η ιστοσελίδα του δήμου.

Η Σίκινος βρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο και είναι από τους ιδανικούς προορισμούς για σόλο διακοπές. Η Χώρα της «μοιράζεται» σε δύο γειτονιές, σε αντικριστές βουνοπλαγιές, το Κάστρο και το Χωριό. Το Κάστρο είναι οχυρωμένος οικισμός του 15ου αιώνα, με κάτασπρα σπιτάκια και φροντισμένες αυλές. Οι παραλίες του νησιού δεν είναι πολλές, αλλά είναι καθαρές και υπέροχες.