Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές – Τζιά: Βουτιές με θέα το «σαγηνευτικό» ηλιοβασίλεμα στην πιο δημοφιλή παραλία του νησιού

Διακοπές – Τζιά: Βουτιές με θέα το «σαγηνευτικό» ηλιοβασίλεμα στην πιο δημοφιλή παραλία του νησιού

«Ποίσσες», μια παραλία για όλα τα γούστα - Αποχαιρετήστε τον Αύγουστο με μία απόδραση στο κυκλαδίτικο νησί που βρίσκεται μία ανάσα μακριά από την Αθήνα

Αν θέλετε να ερωτευτείτε, αξίζει να επισκεφθείτε το γοητευτικό κυκλαδίτικο νησί που βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την Αθήνα. Και δεν είναι άλλο από την Κέα, γνωστή στους περισσότερους ως Τζιά, ένα νησί ξακουστό για τις μακραίωνες παραδόσεις του και με ένα τοπίο που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν από τους τουρίστες που θα την επισκεφθούν, είτε ντόπιους είτε ξένους.

Ένας από τους παλαιότερους οικισμούς του νησιού είναι η περιοχή «Ποίσσες», η οποία φημίζεται για την υπέροχη παραλία της με τη μοναδική θέα, καθώς οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα. Η περιοχή συγκεντρώνει πολύ κόσμο καθώς συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τα καθαρά νερά.

Μάλιστα, όσοι επιλέξετε να καθίσετε στην παραλία μέχρι αργά, θα απολαύσετε και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, απόρροια του δυτικού προσανατολισμού της παραλίας.

Εντυπωσιακά πλάνα από την παραλία Ποίσσες με το μαγικό ηλιοβασίλεμα

Πρόκειται για έναν προστατευμένο όρμο, στο τέλος μιας κατάφυτης από ελιές κοιλάδας, περικυκλωμένο από δυο βουνοπλαγιές. Η παραλία διαθέτει μια «χρυσή» αμμουδιά με ψιλή άμμο και καταγάλανα κρυστάλλινα νερά αποτελώντας ιδανική επιλογή για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Για όσους το επιθυμούν υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και αρκετός ελεύθερος χώρος για να απλώσετε την πετσέτα σας, ενώ μπορείτε να αναζητήσετε την σκιά και την δροσιά κάτω από τα αρμυρίκια που υπάρχουν στην ακτή. Μάλιστα, λίγα μέτρα μακριά από την παραλία βρίσκεται και το μοναδικό κάμπινγκ του νησιού.

Ο παραθαλάσσιος οικισμός Ποίσσες βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Κέας και σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, την Ιουλίδα.

Γιατί αξίζει να επισκεφθείτε την Τζιά

Η Τζια (ή Κέα) είναι ένα διάσημο και γοητευτικό κυκλαδίτικο νησί με μακραίωνες παραδόσεις και μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Το τοπίο του νησιού θα σας κεντρίσει σίγουρα την προσοχή με τα πράσινα χωράφια, τους ψηλούς λόφους, τους αμπελώνες, τους ελαιώνες, τα φαράγγια, τους όρμους και τις απομονωμένες παραλίες.

Εκεί, μπορείτε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο δρυοδάσος στις Κυκλάδες και παρατηρήστε την πλούσια ορνιθοπανίδα, να εξερευνήσετε τις πολυάριθμες σπηλιές του νησιού (Σπηλιά Τρυποσπηλιές στον Κάλαμο, Σπηλιά Αγίου Τιμοθέου και Σπηλιά Αγίου Παντελεήμονα), καθώς και την περιοχή εξόρυξης στον Όρκου, ενώ μπορείτε να ακολουθήσετε και τα μονοπάτια μήκους 81 χλμ. για να ανακαλύψετε τις τέσσερις αρχαίες πόλεις-κράτη του νησιού (Ιουλίδα, Καρθαία, Κορησσία, Ποιήεσσα).

Παράλληλα, η Τζια είναι ένας διάσημος προορισμός για ιστιοπλοΐα κυρίως λόγω της εγγύτητάς της με την Αττική. Τα νερά της είναι ιδανικά για δύτες καθώς φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ναυαγίων στον βυθό. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι απέχει μόλις 1 ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, στην Αττική.

Sports in

Η μεγάλη «μάχη» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στον… αέρα (vids)

Τι προσφέρει ο Ομέρ Γιούρτσεβεν στον Παναθηναϊκό και πως αναμένεται η μάχη των… Αιθέρων στους «αιώνιους» αντιπάλους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024