Ψάχνετε μια πιο ήσυχη εναλλακτική λύση ταξιδιού για τη Σικελία; Θέλετε να επισκεφθείτε μια οικογένεια… γορίλα στην Ουγκάντα; Αναζητάτε τέχνες και πολιτισμό στην Ασία;

Οι ειδικοί ταξιδιών του www.travelandleisure.com αποκαλύπτουν τις κορυφαίες επιλογές τους αλλά και τους λόγους που επέλεξαν τους εν λόγω προορισμούς.

Η Πελοπόννησος προσφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα

Μέρη που είναι μακριά από την πεπατημένη και γεμάτα γοητεία.

Σαρδηνία, Ιταλία

«Η Σαρδηνία ξεχωρίζει ως το «μαργαριτάρι» της Μεσογείου.

Λόγω της στρατηγικής της θέσης, η Σαρδηνία έχει κατακτηθεί από πολλούς πολιτισμούς κατά τη διάρκεια των αιώνων, αφήνοντας πίσω ίχνη τέχνης και πολιτισμού που εξακολουθούν να εμπλουτίζουν την περιοχή στους αρχαιολογικούς χώρους, τα ιστορικά ορόσημα και τις ζωντανές παραδόσεις της.

«Η Σαρδηνία αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες με την εξαιρετική κουζίνα της, τα κρασιά υψηλής ποιότητας και τις γνήσιες παραδόσεις» αποκαλύπτουν οι Matteo Della Grazia και Daniela Mencarelli, όπως δημοσιεύεται στον ιστότοπο travelandleisure.com.

Χονγκ Κονγκ

«Οι άνθρωποι πρέπει να μιλήσουν για το Χονγκ Κονγκ (ξανά)», τονίζει ο Rob Clabbers.

Μέρη μακριά από την πεπατημένη και γεμάτα γοητεία

Βρίσκεται κάτω από το ραντάρ εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά η πόλη συνεχίζει να εντυπωσιάζει με νέα σημαντικά μουσεία και εξαιρετικά ξενοδοχεία που έχουν λογική αξία σε σύγκριση με τα περισσότερα στην Ευρώπη.

Πολωνία

«Το ταξίδι στην Πολωνία πήρε την κατιούσα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά επέστρεψε με «εκδίκηση». Η γοητεία εδώ προέρχεται από τους ντόπιους που είναι ζεστοί και φιλόξενοι, επιτρέποντας μια σειρά από προσωπικές εμπειρίες που μπορούμε να δημιουργήσουμε. Η συνάντηση με τοπικούς καλλιτέχνες ή μια εμπειρία μαγειρικής στο σπίτι. Επίσης, δεν είναι στο ευρώ, οπότε εξακολουθεί να είναι μια υπέροχη αξία», παραδέχεται ο κορυφαίος ταξιδιωτικός σύμβουλος, Gwen Kozlowski.

Πελοπόννησος, Ελλάδα

Λιμένι, Μάνη

«Αυτή η χερσόνησος στη νοτιοδυτική περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας συχνά παραβλέπεται από ταξιδιώτες που αναζητούν τις ιδανικές διακοπές στην Ελλάδα. Ωστόσο, η Πελοπόννησος προσφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, τις απόλυτες εμπειρίες από το αγρόκτημα στο τραπέζι και κορυφαία ακίνητα. Η Πελοπόννησος διαθέτει επίσης μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα», τονίζει η ταξιδιωτική σύμβουλος, Μίνα Αγνού.

Μαδαγασκάρη

Η Μαδαγασκάρη παραμένει ένα μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους. Όταν πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στη Μαδαγασκάρη πριν από σχεδόν 15 χρόνια, ανυπομονούσα να ψάξω για λεμούριους, να κολυμπήσω με αναπνευστήρα στα μικρότερα νησιά Nosy Be και να εντοπίσω φάλαινες από το Ile Sainte Marie. Αγκάλιασα επίσης πολλά πανύψηλα, αρχαία δέντρα μπαομπάμπ. Έχουν ξεχωριστή θέση στον πολιτισμό του νησιού», υπογραμμίζει η Samantha Gordon.
«Σήμερα, οι γενικές βελτιώσεις στα πρότυπα διαμονής προσθέτουν ένα βαθμό άνεσης σε οποιαδήποτε περιπέτεια εκτός δρόμου, ενώ όσοι αναζητούν πολυτέλεια παγκόσμιας κλάσης στο έρημο νησί δεν θα απογοητευτούν», συμπλήρώνει.

Λίμνη Kariba, Ζιμπάμπουε

φωτογραφία: www.theluxurysafaricompany.com

Η λίμνη Kariba στη βόρεια Ζιμπάμπουε προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του ψαρέματος και της θέασης θηραμάτων.
Είναι επίσης κοντά στο Εθνικό Πάρκο Matusadona, όπου μπορείτε να ζήσετε συναρπαστικούς περιπάτους σε θάμνους και βόλτες με παιχνίδια.

Το Bumi Hills, μέρος των αφρικανικών κατασκηνώσεων Bush, ξεκίνησε πρόσφατα ένα sleepout στη λίμνη Kariba αν μείνετε τουλάχιστον τρεις νύχτες.

Λόσινι, Κροατία

Το Losinj, το οποίο είναι κρυμμένο στη βόρεια Αδριατική, ονομάζεται «Vitality Island».

Προστατεύεται από την Ιταλία από τη μία πλευρά και την κροατική ακτή από την άλλη.

Σύμφωνα με την Kristin Chambers, «Οι έμποροι θα σταματούσαν εδώ για ένα ασφαλές καταφύγιο για να ξεκουραστούν, να ανταλλάξουν και να ανεφοδιάσουν. Και με το ιδανικό κλίμα, περισσότερα από 1.000 φυτά και μια σειρά από φαρμακευτικά βότανα μπορούν να αναπτυχθούν εδώ. Είναι αντιπροσωπευτικό του πώς η ευεξία μπορεί να επεκταθεί σε ένα ολόκληρο νησί».

Εθνικό Πάρκο Mgahinga Gorilla, Ουγκάντα

φωτογραφία: www.insidemgahinganationalpark.com

«Στα νοτιοδυτικά της Ουγκάντα, το μικροσκοπικό Εθνικό Πάρκο Mgahinga Gorilla φιλοξενεί μια ενιαία ομάδα ορεινών γορίλων: την οικογένεια Nyakagezi. Μια επίσκεψη στο Mgahinga, στην πλευρά της Ουγκάντα των ηφαιστείων Virunga, θα σας δώσει μια μοναδική εικόνα για τον κόσμο των απειλούμενων ορεινών γορίλων, των οικοτόπων τους και των κοινοτήτων που ζουν κοντά. Μπορείτε επίσης να κάνετε πεζοπορία σε ένα ηφαίστειο, να δείτε τον σπάνιο χρυσό πίθηκο και να μοιραστείτε τον αρχαίο πολιτισμό των Batwa, ενός από τους παλαιότερους κατοίκους του τροπικού δάσους της κεντρικής Αφρικής, στο χωριό Gahinga Batwa», αναφέρει ο Praveen Moman μιλώντας για τον εν λόγω προορισμό.

Khajuraho, Ινδία

φωτογραφία: tripoto.com

Το Khajuraho, μια μικρή πόλη στη μέση της Ινδίας, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τους εξαιρετικά σκαλισμένους ναούς του, αναγνωρισμένους από την UNESCO μεταξύ του καταλόγου των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το Khajuraho είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τους σκαλισμένους ναούς του

Είναι επίσης κοντά στο Εθνικό Πάρκο Panna, όπου μπορείτε να πάτε σε ένα σαφάρι τίγρεων.

Οροπέδιο Ennedi, Τσαντ

Το οροπέδιο Ennedi, που εκτείνεται στις περιοχές του Σαχέλ και της Σαχάρα του Τσαντ, προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα απομακρυσμένο ταξίδι σε ένα έρημο τοπίο αρχαίας τέχνης που χρονολογείται πάνω από 8.000 χρόνια, κορυφές ψαμμίτη, λαβύρινθους βράχων και κρυμμένες κοιλάδες.

«Οι νομάδες της ερήμου των λαών Tubu, Zaghawa και Bedeyat έχουν φέρει τις καμήλες τους στο νερό εδώ και αιώνες. Στο Τσαντ, είναι προνόμιο να βλέπεις μια μαγευτική και όμορφη έρημο και σε τέτοια κλίμακα», παρατηρεί ο ταξιδιωτικός σύμβουλος, Γουίλ Τζόουνς.

Puglia, Ιταλία

Polignano a Mare, Puglia, Italy – Dramatic Aerial View at Sunset

Η Απουλία περιβάλλεται από πανέμορφες παραλίες, καμάρες, γκρεμούς και σπηλιές, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το ραντάρ των περισσότερων τουριστών.

Υπάρχουν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που πρέπει να δείτε, συμπεριλαμβανομένων των trulli του Alberobello και των σπηλαίων κατοικιών στη Matera, μερικές από τις οποίες στεγάζουν τώρα ξενοδοχεία», σημειώνει η Τζούλι Τζόουνς.

Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι μια νησιωτική χώρα που έχει πολλά να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη.

Το Μπαχρέιν διαθέτει επίσης ξενοδοχεία παγκόσμιας κλάσης και όμορφες παραλίες και είναι ασφαλές και εύκολο στην πλοήγηση.

Southwest Wilderness, Τασμανία

Η νοτιοδυτική άγρια φύση της Τασμανίας είναι μια παρθένα, μνημονευόμενη περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που μόλις πρόσφατα έγινε προσβάσιμη στους επισκέπτες.

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να απολαύσουν εξατομικευμένες περιηγήσεις, συμπεριλαμβανομένων μερικών εκπληκτικών πεζοποριών και εντοπισμού άγριας ζωής.