Η Ελίζαμπεθ Όλτεν γνώριζε και εμπιστευόταν την 15χρονη Αλίσα Μπουσταμάντε. Η «φίλη» της όμως, αποδείχθηκε ότι είχε σκεφτεί ένα φριχτό σχέδιο για εκείνη.

Στις 21 Οκτωβρίου 2009, η 15χρονη τότε, Αλίσα Μπουσταμάντε παρέσυρε τη γειτόνισσα της, την εννιάχρονη Ελίζαμπεθ Όλτεν, στο δάσος κοντά στα σπίτια τους στο Μιζούρι.

Αν και η Αλίσα ήταν 15 ετών όταν σκότωσε την Ελίζαμπεθ, τελικά δικάστηκε ως ενήλικας

Η Αλίσα ισχυρίστηκε ότι είχε μια «έκπληξη» που περίμενε την Ελίζαμπεθ στο δάσος. Όταν όμως έφτασαν, στραγγάλισε τη νεαρή κοπέλα, της έκοψε το λαιμό και τη μαχαίρωσε στο στήθος οκτώ φορές, σκοτώνοντάς την.

Δύο μέρες αργότερα, το σώμα της Ελισάβετ βρέθηκε σε έναν ρηχό τάφο κοντά στο σπίτι της 15χρονης. Αποδείχτηκε πιο φρικτό από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς: Όχι μόνο η Αλίσα είχε δολοφονήσει την Ελίζαμπεθ, αλλά το είχε κάνει απλώς για την «έξαψη».

Όπως παραδέχτηκε στους αστυνομικούς, «ήθελε να μάθει πώς ήταν» να σκοτώνεις.

Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ

Το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου 2009, η εξάχρονη αδερφή της Άλισα, Έμμα, χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι της Ελίζαμπεθ, ρωτώντας αν η Ελίζαμπεθ μπορούσε να έρθει και να παίξει μαζί της. Η μητέρα της συμφώνησε στο παιχνίδι, μόνο με την προϋπόθεση ότι η κόρη της θα επέστρεφε στο σπίτι μέχρι τις 6 μ.μ.

Δυστυχώς, δεν θα την έβλεπε ποτέ ξανά ζωντανή.

Λίγο αφότου η Έμμα πήρε την Ελισάβετ, η Αλίσα παρέσυρε την Ελισάβετ σε μια δασώδη περιοχή κοντά στα σπίτια τους. Μόλις βρέθηκαν σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, την σκότωσε και πέταξε το σώμα της σε έναν ρηχό τάφο εκεί κοντά, τον οποίο είχε σκάψει πριν από τη δολοφονία.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια της Ελισάβετ άρχισε να ανησυχεί όταν η κόρη τους δεν επέστρεψε στο σπίτι για δείπνο.

Όταν βράδιασε, η οικογένεια της Ελίζαμπεθ ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η εννιάχρονη ήταν γνωστό ότι φοβόταν το σκοτάδι και δεν ήταν ποτέ έξω τόσο αργά. Το πιο ανησυχητικό ήταν ότι δεν ήταν πια με την Έμμα.

Την επομένη της εξαφάνισης της Ελισάβετ, πράκτορες του FBI ανέκριναν την Αλίσα και κατέσχεσαν το ημερολόγιό της.

Η αποκάλυψη της δολοφονίας

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι Αρχές βρήκαν πως δεν ήταν μόνο η κρεβατοκάμαρά της γεμάτη ανησυχητικές ζωγραφιές, αλλά οι λογαριασμοί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποκάλυψαν μια σκοτεινή περσόνα.

Μάλιστα, στο MySpace και στο YouTube, έγραφε πως το «σκότωμα ανθρώπων» και το «κόψιμο» ήταν στη λίστα με τα χόμπι της.

Αυτό, όμως που οδήγησε τις Αρχές στο να υποψιαστούν Αλίσα ήταν το ημερολόγιό της, το οποίο περιελάμβανε μια καταχώριση από την ημέρα της εξαφάνισης της Ελίζαμπεθ Όλτεν.

«Μόλις ο βασιλιάς σκότωσε κάποιον. Τους έπνιξα, τους έκοψα τον λαιμό και τους μαχαίρωσα τώρα είναι νεκροί. Δεν ξέρω πώς να νιώσω. Ήταν απίστευτο. Μόλις ξεπεράσετε το συναίσθημα «δεν μπορώ να το κάνω αυτό», είναι πολύ ευχάριστο. Είμαι κάπως νευρική και τρέμω όμως αυτή τη στιγμή. Και, πρέπει να πάω στην εκκλησία τώρα… lol».

Η Αλίσα ομολόγησε την ενοχή της και οδήγησε την αστυνομία στον τάφο του κοριτσιού στο δάσος.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν την Αλίσα για φόνο πρώτου βαθμού και τη συνέλαβαν. Το πιο σοκαριστικό από όλα ήταν ο λόγος που όπως είπε την οδήγησε σε αυτήν την πράξη.

«Δήλωσε ότι ήθελε να μάθει πώς είναι να σκοτώνεις», δήλωσαν οι Αρχές μετά τη σύλληψη της.

Πού βρίσκεται η Αλίσα σήμερα

Αν και η Αλίσα ήταν 15 ετών όταν σκότωσε την Ελίζαμπεθ, τελικά δικάστηκε ως ενήλικας. Το 2012, η 17χρονη τότε ομολόγησε την ενοχή της για φόνο δευτέρου βαθμού ώστε να αποφύγει την θανατική ποινή.

Αργότερα το ίδιο έτος, αφού έκλεισε τα 18, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με δυνατότητα αποφυλάκισης για την κατηγορία της δολοφονίας και σε 30 επιπλέον χρόνια για ένοπλη εγκληματική ενέργεια.

Το 2024 Συμβούλιο Αποφυλάκισης του Μιζούρι απέρριψε το αίτημά της για αποφυλάκιση.

Η μητέρα της 9χρονης Ελίζαμπεθ κατά τη διάρκεια της καταδίκης της Αλίσα είπε:

«Θα πω απλώς ότι τη μισώ. Μισώ τα πάντα πάνω της. Αυτό που μισώ περισσότερο από όλα είναι αυτό που λένε όλοι για την ηλικία της. Οκτώ φορές μαχαίρωσε το παιδί μου. Με τα δικά της λόγια: ‘Ήταν καταπληκτικό και απολαυστικό’. Την πέταξε σε μια τρύπα και την σκέπασε στο χώμα σαν να ήταν τίποτα. Αλλά ήταν κάτι για μένα».

Πληροφορίες και φωτογραφίες: Daily Mail & Fox