Ψάχνεις ένα laptop για τη σχολή σου, ή θες ένα laptop για να δουλεύεις όπου και αν βρίσκεσαι.

Ακόμα και αν αναζητάς ένα λάπτοπ … υψηλών επιδόσεων για ατέλειωτες ώρες gaming, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ώστε να κάνεις τη σωστή αγορά.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός λάπτοπ είναι το μέγεθος αλλά και το βάρος του.

Αν θες να το έχει πάντα μαζί σου, επίλεξε ένα μοντέλο με χαμηλό βάρος και μικρό όγκο.

Αν το μέγεθος δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εσένα και απλά θέλεις ένα desktop replacement χωρίς την ανάγκη διαρκούς μετακίνησης, δώσε περισσότερη σημασία σε άλλα χαρακτηριστικά και όχι στο μέγεθος.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην απόδοση της μπαταρίας αλλά και στην αυτονομία του, ενώ αυτό που πρέπει σίγουρα να εξετάσεις είναι ο επεξεργαστής του. Οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής επεξεργαστών, Intel και AMD, παράγουν διαφορετικές σειρές mobile επεξεργαστών, ανάλογα με τη χρήση του laptop. Για παράδειγμα, οι επεξεργαστές Intel με την κατάληξη “U”, είναι Ultra-low power μοντέλα με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, ενώ αυτοί με την κατάληξη “H” ενσωματώνουν κάρτες γραφικών υψηλής απόδοσης.

Για να μην ψάχνεις, βρήκαμε μερικά από τα μοντέλα της αγοράς για να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Laptop Dell Inspiron 3520 15.6″ FHD i3-1215U / 8GB / 256GB SSD / W11 Home GR Keyboard Μαύρο

Το laptop Dell Inspiron 3520 15 απευθύνεται σε χρήστες που χρειάζονται ένα φορητό υπολογιστή για καθημερινές εργασίες, ψυχαγωγία και ελαφρύ παιχνίδι.

Με τον επεξεργαστή Intel Core i3-1215U, 8GB μνήμη RAM και 256GB SSD αποθηκευτικό χώρο, αυτό το laptop παρέχει αρκετή ισχύ για την πλοήγηση στο διαδίκτυο, την εργασία με γραφείο, την αναπαραγωγή πολυμέσων και την εκτέλεση ελαφρών παιχνιδιών.

Επωφεληθείτε από τα ευρύχωρα πληκτρολόγια και το ευρύχωρο touchpad που διευκολύνουν την πλοήγηση στο περιεχόμενό σας, ενώ το λογισμικό ComfortView, το οποίο είναι μια πιστοποιημένη λύση από την TUV Rheinland, μειώνει τις βλαβερές εκπομπές μπλε φωτός για να διατηρούν τα μάτια σας άνετα κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων θέασης.

Laptop HP 255 G9 15.6″ FHD Ryzen 5-5625U / 8GB / 256GB SSD / W11 Home GR Keyboard

Ο οικονομικός φορητός υπολογιστής HP 255 G9 με επαγγελματικές δυνατότητες προσφέρει βασική ισχύ και χαρακτηριστικά για αυξημένη παραγωγικότητα σε μια λεπτή και ελαφριά σχεδίαση με μια μεγάλη οθόνη 15,6 ιντσών.

Φέρτε σε πέρας τις εργασίες σας με έναν ισχυρό επεξεργαστή AMD Ryzen™, γρήγορη μνήμη, συσκευή ανάγνωσης καρτών SD και άφθονο χώρο αποθήκευσης.

Συνεργαστείτε αποδοτικά με μια ενσωματωμένη κάμερα και μείωση θορύβου βάσει ΤΝ με μικρόφωνα διπλής συστοιχίας.

Laptop Lenovo IdeaPad Slim 3 15ABR8 15.6″ IPS FHD (Ryzen 3-7330U / 8GB / 512GB SSD / W11 S) Arctic Grey (GR Keyboard)
Το Lenovo IdeaPad Slim 3 15.6″ απευθύνεται σε όσους χρειάζονται ένα φορητό υπολογιστή για καθημερινές εργασίες και διασκέδαση.

Με τον επεξεργαστή Ryzen 7-7730U, 8GB μνήμης RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου, αυτός ο υπολογιστής προσφέρει αρκετή ισχύ για γραφειακές εφαρμογές, περιήγηση στο διαδίκτυο, πολυμέσα και ελαφρύ παιχνίδι.

Η οθόνη 15.6″ FHD προσφέρει καλή ποιότητα εικόνας και ο σχετικά λεπτός σχεδιασμός του IdeaPad Slim 3 το καθιστά εύκολο στη μεταφορά.

Συνολικά, αυτός ο φορητός υπολογιστής είναι κατάλληλος για φοιτητές, επαγγελματίες, σπίτι και γενική χρήση.
Ένας έξυπνος και αξιόπιστος ταξιδιωτικός συνεργάτης

O ελαφρύς και λεπτός φορητός υπολογιστής IdeaPad Slim 3 Gen 8 είναι έως και 10% πιο λεπτός από την προηγούμενη γενιά. Αυτή η στιβαρή κατασκευή αντέχει σε σκληρές πτώσεις με ανθεκτικότητα στρατιωτικού επιπέδου για ακραίες συνθήκες ταξιδιού.

Laptop Huawei MateBook D16 2024 16″ IPS i5-12450H / 16GB / 512GB SSD / W11 Home

Το ανανεωμένο, δυνατότερο και ελαφρύτερο MateBook D16 του 2024 με μικρότερα bezels απευθύνεται σε επαγγελματίες που χρειάζονται άφθονη υπολογιστική ισχύ όπως προγραμματιστές και designers, σε ανθρώπους που ασχολούνται με την επεξεργασία εικόνας και ήχου και σε φοιτητές που χρειάζονται ένα ποιοτικό και ελαφρύ Laptop για τις εργασίες τους και τη μετακίνηση τους.

Διαθέτει επίσης πανέμορφη και ξεκούραστη οθόνη με Eye Protection για σερφάρισμα στο Internet και παρακολούθηση ταινιών.

Τέλος, διαθέτει δαχτυλικό αποτύπωμα που με ένα απλό πάτημα το κλειδώνει και το ξεκλειδώνει πραγματοποιώντας πληρωμές με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να χρειάζεστε το πληκτρολόγιο.

Apple MacBook Air 13.3″ 2020 IPS Retina Display M1 / 8GB / 256GB SSD Silver GR Keyboard
Το νέο Apple MacBook Air 13″ Retina 2020 είναι το πιο λεπτό, ελαφρύ και ισχυρό notebook της Apple, χάρη στο μικροσκοπικό System on a Chip Μ1 που ενσωματώνει τον κεντρικό επεξεργαστή, τον επεξεργαστή γραφικών, την Neural Engine και πολλά άλλα υποσυστήματα. Η νέα αυτή σχεδίαση δίνει εντυπωσιακές επιδόσεις με κατανάλωση πολύ λιγότερης ενέργειας.

O Μ1 είναι 3,5 φορές ταχύτερος από την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών της Apple και αποδίδει εκπληκτικά με το ένα δέκατο της ισχύoς. Είτε πρόκειται για βαριά σχεδιαστικά προγράμματα είτε για απαιτητικά τρισδιάστατα γραφικά σε videogames, ο Μ1 αντεπεξέρχεται με χαρακτηριστική άνεση, θέτοντας νέα στάνταρ ταχύτητας.

Ο Μ1 υιοθετεί έναν επαναστατικό σχεδιασμό με σύστημα ψύξης χωρίς ανεμιστήρα. Η θερμότητα απομακρύνεται από το σύστημα αποτελεσματικά χάρη σε ένα πρωτοποριακό έλασμα από αλουμίνιο. Έτσι μπορεί να λειτουργεί σταθερά, με πολύ υψηλές ταχύτητες, ενώ συγχρόνως παραμένει αθόρυβος ανεξάρτητα από το πόσο εντατική είναι η εργασία που εκτελεί.

Ενισχυμένο με chip Μ2 νέας γενιάς, το MacBook Air 2022 συνδυάζει CPU 8 πυρήνων για να ολοκληρώνεις τις εργασίες σου πιο γρήγορα από ποτέ, και ολοήμερη διάρκεια με έως 18 ώρες λειτουργίας της μπαταρίας. Απόλαυσε εικόνες με απίστευτη λεπτομέρεια στην οθόνη Liquid Retina και αντάλλαξε δεδομένα με γρήγορη ασύρματη σύνδεση WiFi 6. Όλα σε ένα λεπτό και κομψό αλουμινένιο περίβλημα που ξεχωρίζει.

Laptop HP Victus 15-fb0007nv 15.6″ FHD Ryzen 5-5600H/8GB/512GB SSD/GeForce GTX 1650/W11 Home GR Keyboard

Ο φορητός υπολογιστής HP Victus έχει κατασκευαστεί για κορυφαίο gaming σε υπολογιστή. Αυτό το κομψό μηχάνημα διαθέτει επεξεργαστή AMD Ryzen 5 και κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1650. Η σχεδίαση αυτού του φορητού υπολογιστή είναι εξίσου εντυπωσιακή με το υλικό του, με βελτιωμένο σύστημα ψύξης, πλήρες πληκτρολόγιο gaming all-in-one και κάμερα HD με μείωση θορύβου.

Το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και το ενσωματωμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο είναι πράγματι πολύ χρήσιμα σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, καθώς σου επιτρέπουν να εργάζεσαι άνετα ακόμα και όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Laptop Asus VivoBook 16 M1605YAR-MB731W 16.9″ FHD Ryzen 7-7730U / 16G / 1TB SSD / W10 Home GR Keyboard Cool Silver
Το Asus VivoBook 16 (M1605YAR-MB731W) 16.9″ FHD με επεξεργαστή Ryzen 7-7730U και 16GB μνήμη απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν ένα φορητό υπολογιστή με ισχυρή απόδοση για εργασίες πολυμέσων, επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο, εκτέλεση απαιτητικών εφαρμογών και για ποικίλες καθημερινές εργασίες και ψυχαγωγία.

Εξαιτίας του ισχυρού επεξεργαστή Ryzen 7 και της μεγάλης ποσότητας RAM (16GB), ο υπολογιστής αυτός θα είναι κατάλληλος για επαγγελματική χρήση, gaming (σε μέτριο επίπεδο), επεξεργασία πολυμέσων και γενικότερα απαιτητικές εργασίες που απαιτούν υψηλή απόδοση. Επίσης, η οθόνη 16.9″ FHD θα προσφέρει καλή ανάλυση για την παρακολούθηση βίντεο, το gaming και την εργασία με πολυμέσα.

Όποιο λάπτοπ και αν ψάχνεις θα το βρεις στο SHOPFLIX.gr σε απεριόριστη ποικιλία και εξαιρετικές τιμές. Κάνε τις αγορές σου από την πλατφόρμα και το λάπτοπ σου θα φτάσει γρήγορα και άμεσα στην πόρτα σου σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένεις.