Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Κερδοσκοπικό πάρτι – Η Ελλάδα στην τρίτη θέση της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση στο ρεύμα

ΣΥΡΙΖΑ: Κερδοσκοπικό πάρτι – Η Ελλάδα στην τρίτη θέση της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση στο ρεύμα

«Ο Μητσοτάκης επέλεξε τις πολιτικές μικροαπατεωνιές αντί για ριζικές λύσεις», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την τρίτη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες καταλαμβάνει η Ελλάδα ως προς τη μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με την Eurostat, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «μεγάλο κερδοσκοπικό πάρτι από τις εταιρείες παραγωγής με την ανοχή της κυβέρνησης».

Όπως τονίζει η Κουμουνδούρου, η Ελλάδα «με αύξηση 9,5% ξεπέρασε τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (0,8%) κατά 11 φορές! Τον ίδιο μήνα, 10 χώρες εμφάνισαν μείωση τιμών και 14 χώρες είχαν μηδενική ή ανεπαίσθητη αύξηση» στο ρεύμα.

«Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια σχετικά με την, υποτίθεται, ‘εισαγόμενη’ ενεργειακή ακρίβεια, για την οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη διατείνεται ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από μια επιδότηση έως 8 ευρώ κι αυτή για καταναλώσεις του Αυγούστου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Ο Μητσοτάκης επέλεξε τις πολιτικές μικροαπατεωνιές αντί για ριζικές λύσεις»

Και προσθέτει πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε πριν από λίγους μήνες για τιμές ηλεκτρικού ρεύματος προ ενεργειακής κρίσης, επιχειρώντας να καρπωθεί το αποτέλεσμα μιας συγκυρίας που δεν κράτησε για πολύ. Επέλεξε τις πολιτικές μικροαπατεωνιές αντί για ριζικές λύσεις. Λύσεις όπως είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πλαφόν στο ποσοστό κέρδους κατά 5%».

«Αντί γι’ αυτό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «βιώνουμε ένα μεγάλο κερδοσκοπικό πάρτι από τις εταιρείες παραγωγής, οι οποίες αποκομίζουν υπερκέρδη βασιζόμενες στην ελληνική στρέβλωση του χρηματιστηρίου ενέργειας και την οριακή τιμολόγηση με βάση την τιμή της πιο ακριβής μονάδας φυσικού αερίου», εξηγώντας πως «αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν το 80% του ημερήσιου ηλεκτρικού ρεύματος παράγεται από ΑΠΕ με ελάχιστο κόστος, θα τιμολογείται όλο με την τιμή που  δίνει η ακριβότερη θερμική μονάδα, που έχει και το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής».

Για να καταλήξει πως «είναι αυτό ακριβώς το σύστημα που δεν αγγίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προτιμώντας να ‘πουλάει’ πρόσκαιρη και μικρής εμβέλειας πολιτική εκδούλευση σε εκείνα τα νοικοκυριά που τους έχει γίνει εφιάλτης ο λογαριασμός ρεύματος».​

Sports in

Η μεγάλη «μάχη» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στον… αέρα (vids)

Τι προσφέρει ο Ομέρ Γιούρτσεβεν στον Παναθηναϊκό και πως αναμένεται η μάχη των… Αιθέρων στους «αιώνιους» αντιπάλους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024