Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Το δάσος να ξανά γίνει δάσος»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πεντέλη

«Το δάσος να ξανά γίνει δάσος»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πεντέλη

Ο σύλλογος «Προστασίας Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου και Περιβάλλοντος» καλεί σε συγκέντρωση, στο πρώην δημαρχείο της Παλαιάς Πεντέλης με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης 20 Αυγούστου στην Πεντέλη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος «Προστασίας Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και Περιβάλλοντος» καλεί σε συγκέντρωση, στο πρώην δημαρχείο της Παλαιάς Πεντέλης, επί της οδού Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2, στις 17:00.

Το κεντρικό σύνθημα των διαμαρτυρόμενων είναι το «δάσος να ξανά γίνει δάσος». Όπως λένε οι διοργανωτές στη διαμαρτυρία έχουν κληθεί παρατάξεις και σύλλογοι από τους δήμους γύρω από το Πεντελικό (Διονύσου, Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Παλλήνης, Ραφήνας και Μαραθώνα).

Ποιοι θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στα καμένα της Πεντέλης, με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της περιφέρειας Αττικής και δημάρχων των πυρόπληκτων περιοχών.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών, εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, ο υφυπουργός Κρατικής Αρωγής, η περιφέρεια Αττικής και οι δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων και όλων των άλλων δήμων που επλήγησαν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει προκλητική δήλωση περί «λίγων πληγέντων», τονίζοντας παράλληλα ότι «η πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει» και αυτό θα είναι το ένα από ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη. Αναμένεται να παρουσιαστούν στοιχεία από τις καμένες εκτάσεις είτε πρόκειται για δασικές είτε για αστικές από τον αρμόδιο υπουργό.

Sports in

Η τεχνητή νοημοσύνη «γλέντησε» τον Τσιτσιπά: «Αν ξόδευε λιγότερο χρόνο στις λεζάντες του στο instagram, θα είχε περισσότερα τρόπαια» (pic)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε από το ChatGPT να τον περιγράψει κι εκείνο τον… δίκασε, με τον Έλληνα τενίστα να δημοσιεύει πάντως στα social media την περιγραφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024