Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: για Σεπτέμβριο πάει η συζήτηση «διαγραφή Σπίρτζη» – Συνεδρίαση την Πέμπτη για τα κομματικά μέσα 

ΣΥΡΙΖΑ: για Σεπτέμβριο πάει η συζήτηση «διαγραφή Σπίρτζη» – Συνεδρίαση την Πέμπτη για τα κομματικά μέσα 

Καλοκαιρινό μενού στον ΣΥΡΙΖΑ με κομματικά μέσα, Σπίρτζη, γάμο και είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή

Ξεκινά με «φόρα» η παύση της καλοκαιρινής ραστώνης για την Κουμουνδούρου, καθώς την Πέμπτη συνεδριάζουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον των κομματικών μέσων.

Βασικό αντικείμενο συζήτησης θα είναι το σχέδιο βιωσιμότητας για τα μέσα «Αυγή» και «Κόκκινο» και η εικόνα είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Οι εργαζόμενοι αναμένουν δεδουλευμένα Ιουλίου και επίδομα αδείας, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Ο Πολακης και οι «87»

Τη συνεδρίαση θα «στοιχειώνει» η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και ως εκ τούτου ενδέχεται να καταγραφεί το κλίμα μεταξύ των πλειοψηφίας και εσωκομματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στο κόμμα, ενόψει και του Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι μετά την αποπομπή Πολάκη από την ΚΟ οι «87» ζήτησαν να μην μείνει ημιτελής η απόφαση και να αποφασιστεί η διαγραφή και από το κόμμα.

Ακόμα ένα μέτωπο αποτελεί η αναζωπύρωση της συζήτησης για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει νέα εστία σύγκρουσης στο κόμμα.

Πάντως, η Επιτροπή Δεοντολογίας έδωσε νέα προθεσμία στον Χρήστο Σπίρτζη για να απολογηθεί και η νέα ημερομηνία είναι για τις 3 Σεπτεμβρίου, αντί για τις 23 Αυγούστου.

Ο Σπίρτζης και η είσοδος Κασσελακη στη Βουλή

Έτσι, το ζήτημα της «διαγραφής» Σπίρτζη, το οποίο μπορεί να φέρει εσωκομματικές γκρίνιες και εξελίξεις μετατίθεται για φθινόπωρο και κοντά στην Κεντρική Επιτροπή. Ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτηριστικά όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Απογευματινή ότι «θεωρώ τιµή µου να έχω παραπεµφθεί από µια φράξια υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη και να διαγραφώ, γιατί εκφράζω τις πολιτικές µου απόψεις».

Οι εξελίξεις από την ενδεχόμενη διαγραφή Σπίρτζη θα πάνε μετά την καυτή ημερομηνία της 28ης Αυγούστου όπου και θα ανοίξει η Βουλή. Εκείνες τις ημέρες θα κριθεί το θέμα της αναπλήρωσης της έδρας του Όθωνα Ηλιόπουλου και αναμένονται να εκφραστούν οι προθέσεις  για την έδρα, με πρώτη επιλαχούσα την Πόπη Τσαπανίδου.

Εξάλλου στο τέλος του μήνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έχει στην ατζέντα του τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ.

Το ψήφισμα για την έδρα

Την Κυριακή ανακοινώθηκε ψήφισμα υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη που ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά την παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν, «η ενέργεια του συντρόφου μας, εκπρόσωπου του απόδημου ελληνισμού στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλου, να παραιτηθεί από βουλευτής υπέρ του προέδρου του κόμματός Στέφανου Κασσελάκη, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας που αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Sports in

Ο Ροντινέι τραγουδάει «Κάτω απ’ την πανσέληνό μου» και αποθεώνεται

Ρεσιτάλ Ροντινέι κατά τη διάρκεια βραδινής εξόδου του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024