Ο Τζος Ρόμπερτς είναι το τελευταίο, χρονικά, απόκτημα του Άρη Midea και από το μεσημέρι της Τρίτης (20/08) βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αμερικανός φόργουορντ – σέντερ θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας, η οποία επιστρέφει σήμερα από το Καρπενήσι.

Τον Ρόμπερτς υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο general manager της ΚΑΕ, Νίκος Τζώρας. Ο 25χρονος άσος έδειξε ιδιαίτερα ανυπόμονος για τη σεζόν που έρχεται, η οποία θα είναι η πρώτη του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά την περσινή παρουσία του στα πρωταθλήματα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

«Είναι μεγάλη πρόκληση να αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η συμμετοχή μου στα πρωταθλήματα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας ήταν ένα ενδιάμεσο βήμα για μένα, για να μπορέσω να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Έρχομαι σε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και σε μία πολύ καλή ομάδα και ανυπομονώ να διαπιστώσω ότι μπορώ να ανταποκριθώ σ’ αυτήν την πρόκληση», δήλωσε ο Roberts.

Αναφορικά με τη συζήτηση που είχε με τον κόουτς, Γιάννη Καστρίτη και τι μπορεί να περιμένει ο ΑΡΗΣ Midea απ’ αυτόν, επισήμανε:

«Έχω μιλήσει με τον κόουτς και περιμένει από μένα να βγάλω πολλή ενέργεια στο παρκέ. Να πάρω ριμπάουντ, να μπλοκάρω σουτ και να δώσω ώθηση στο δυνατό σημείο μου, το αμυντικό. Είμαι ένας παίκτης που παίζει με πολλή ενέργεια, κάνω πράγματα στο παρκέ που κάποιοι παίκτες ίσως δε θέλουν να κάνουν, δηλαδή τη… βρώμικη δουλειά και θέλω, είτε μέσα από την άμυνα, είτε από την επίθεση, να βάλω στο παιχνίδι τους συμπαίκτες μου, ώστε να ωφεληθεί η ομάδα».

Αναφορικά με τον κόσμο του ΑΡΗ Midea, τόνισε: «Έχω δει αρκετά βίντεο με τους φίλους του ΑΡΗ Midea. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω μπροστά τους. Τέτοιοι φίλαθλοι θα βγάλουν τον καλύτερο εαυτό μου στο παρκέ και ανυπομονώ να παίξω σ’ αυτό το γήπεδο».