Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λοράν Λούκας Περέιρα ντε Σόουζα: O «νέος Βινίσιους», που θέλουν οι γίγαντες της Ευρώπης, κόντρα στον Ολυμπιακό

Λοράν Λούκας Περέιρα ντε Σόουζα: O «νέος Βινίσιους», που θέλουν οι γίγαντες της Ευρώπης, κόντρα στον Ολυμπιακό

Τον λένε Λοράν Λούκας Περέιρα ντε Σόουζα και είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι της Φλαμένγκο και του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου - Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού θα τον βρει αντίπαλό της

Το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο αποτελεί μία αστείρευτη πηγή ταλέντων η οποία τροφοδοτεί όλο τον πλανήτη με «διαμαντάκια». Πολλά από αυτά κατά καιρούς κάνουν κρότο και εξελίσσονται σε σταρ του παγκόσμιου στερεώματος, ενώ ακόμη περισσότερα ίσως χάνουν κάπου τον δρόμο τους στην πορεία και μένουν στην ιστορία ως «what if…».

Ο Λοράν σκόραρε το πρώτο επαγγελματικό του γκολ σε ηλικία 16,5 ετών

Μόνο τα τελευταία χρόνια αν πιάσουμε και σταθούμε σε παίκτες όπως ο Βινίσιους, ο Ροντρίγκο, ακόμα και ο Εντρίκ που τώρα ετοιμάζεται να ζήσει το όνειρο στην Ευρώπη, θα καταλάβουμε για τι πάστας παίκτες μιλάμε. Για να μην πιάσουμε περιπτώσεις όπως Νεϊμάρ, Ροναλντίνιο, Ρονάλντο και δεν συμμαζεύεται. Αμέτρητοι παικταράδες που άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο άφησαν το στίγμα τους στη Γηραιά ήπειρο.

Κάτι που ευελπιστεί να κάνει και το νέο μεγάλο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και της Φλαμένγκο, της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον τελικό του Διηπειρωτικού το προσεχές Σάββατο (24/8, 22:00) στο περίφημο Μαρακανά. Ο λόγος για τον Λοράν Λούκας Περέιρα ντε Σόουζα ή απλά Λοράν ο οποίος κάνει πάταγο και έχει μπει στο μπλοκάκι των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Ο «νέος Βινίσιους»… 

Ο ποδοσφαιριστής που στη χώρα του θεωρούν πως θα είναι ο «νέος Βινίσιους» και που στα 18 του χρόνια, τα οποία έκλεισε στις 4 Ιουλίου, έχει δημιουργήσει ήδη έναν μύθο στη Βραζιλία. Με έναν χορό εκατομμυρίων να έχει στηθεί για πάρτη του. Ποιος όμως είναι ο Λοράν και γιατί αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομά του;

Ανήμερα των 16ων γενεθλίων του, ο νεαρός άσος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την «Φλα» που σωστά έκρινε πως αυτό το παιδί δεν έπρεπε να χαθεί και πως πρέπει να επενδύσει πάνω του. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2022 ο Λοράν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές και χρονική διάρκεια ως τον Δεκέμβριο του 2025 (το προηγούμενο ήταν ως τον Ιούλιο του 2025).

Στις 12 Ιανουαρίου του 2023 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και στις 25 του ίδιου μήνα πέτυχε και το πρώτο του γκολ σε ηλικία 16 χρόνων, 6 μηνών και 20 ημερών, κάτι που τον έκανε τον νεότερο σκόρερ στην ιστορία της Φλαμένγκο. Ποιανού το ρεκόρ έσπασε; Του Βινίσιους Τζούνιορ που σήμερα είναι ένας από τους ηγέτες της Ρεάλ. Και κάπως έτσι άρχισαν και οι συγκρίσεις μαζί του.

Είχε ανάγκη έναν νέο ήρωα

Ο Λοράν εμφανίστηκε σε μία δύσκολη περίοδο για την Φλαμένγκο που είχε ανάγκη έναν νέο ήρωα. Και τον βρήκε στο πρόσωπό του. Ήδη από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου ο Λοράν έκανε σπουδαία πράγματα τραβώντας την προσοχή διαρκώς πάνω του. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και διακρίνεται φυσικά για την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, αλλά και για την ικανότητά του να… χορεύει τους αντιπάλους του στο ένας με έναν.

Δεν τους βλέπει για την ακρίβεια όπως αναφέρουν στη Βραζιλία. Είναι βασικό στέλεχος της U20 της Φλαμένγκο ενώ στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες όπου η ομάδα του νίκησε με 2-1 την Μπόκα Τζούνιορς είχε γκολ και ασίστ. Είναι μέλος της U17 της Βραζιλίας με την οποία το 2023 έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17, με την ομάδα του να μένει εκτός στα προημιτελικά από την Αργεντινή.

Εκεί αν και αγωνίστηκε σε όλα τα ματς (και στα οκτώ από τα εννιά των προκριματικών), έπαιξε κυρίως ως αλλαγή, ενώ η εικόνα της Βραζιλίας δεν ήταν η αναμενόμενη. Αν και υπήρχαν πολλά αστέρια στο ρόστερ, με τις προσδοκίες να είναι μεγάλες, η ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ο Λοράν δεν κατάφερε να διακριθεί όπως ίσως περίμεναν οι περισσότεροι.

Στο ραντάρ των κορυφαίων της Ευρώπης

Με την πρώτη ομάδα της Φλαμένγκο πάντως μετρά ήδη 26 εμφανίσεις με δύο γκολ και τρεις ασίστ ενώ με την U20 έχει 19 ματς με οκτώ γκολ και δύο ασίστ. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ ενώ ο σύλλογος του έχει βάλει ρήτρα στο συμβόλαιο 50 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έγραψε πως ο Λοράν παρακολουθείται στενά από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει και οι Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ. Μάλιστα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει τσεκάρει ενδελεχώς τον ποδοσφαιριστή και σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Βραζιλία κατέθεσε πρόταση 24 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σύντομα θα μας απασχολήσει έντονα το όνομά του. Το αν θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες και τον ντόρο γύρω από το όνομά του, θα το δείξει μόνο ο χρόνος. Προς το παρόν, θα πάρουμε μία πρώτη γεύση από εκείνον στο μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στα «διαμαντάκια» του Ολυμπιακού που κατέκτησαν την Ευρώπη την προηγούμενη σεζόν και ετοιμάζονται για ακόμη ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα.

Sports in

Ολυμπιονίκης βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της μετά από μέρες - Πνίγηκε από το φαγητό της

Η αθλήτρια ποδηλασίας είχε εκπροσωπήσει τη Βενεζουέλα σε πέντε ολυμπιακούς αγώνες - Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λας Βέγκας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024