Στην νομική επιτροπή της γαλλικής λίγκας (LFP) και της UEFA -μέσω της γαλλικής ομοσπονδίας- προσέφυγε ο Κιλιάν Εμπαπέ διεκδικώντας τα 55 εκατ. ευρώ που του χρωστά η Παρί Σεν Ζερμέν, αναφέρει δημοσίευμα της «Le Monde».

Η διαμάχη του αρχηγού της Εθνικής Γαλλίας με την Παρί για το ποσό που αφορά το μπόνους αφοσίωσης που δεν έχει καταβληθεί από τους πρωταθλητές στον ποδοσφαιριστή (36 εκατ. ευρώ) αλλά και τους τελευταίους μήνες του μισθού του (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος), παίρνει νέα τροπή.

Οι σύμβουλοι του παίκτη είχαν στείλει επίσημη ειδοποίηση στην Παρί στα μέσα Ιουνίου, όπως είχε αποκαλύψει η «Equipe». Ο σύλλογος είχε δηλώσει τότε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πληροφορίες της «Le Monde» αναφέρουν πως στις 8 Αυγούστου ο Εμπαπέ κατήγγειλε για πρώτη φορά τα γεγονότα στη νομική επιτροπή της LFP, στηριζόμενος στο άρθρο 259 της χάρτας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που αναφέρει πως «οι μισθοί πρέπει να καταβάλλονται από τους συλλόγους στους παίκτες με συμβόλαιο, το αργότερο την τελευταία ημέρα κάθε μήνα υπό τους όρους του κοινού δικαίου».

Αν ο παίκτης δικαιωθεί στις απαιτήσεις του, η Παρί κινδυνεύει με τιμωρία που μπορεί να φτάσει ακόμα και στην απαγόρευση μεταγραφών.

Στην ακραία περίπτωση το κλαμπ κινδυνεύει με αμφισβήτηση της αδείας του που χορηγείται από την UEFA για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια από τις προϋποθέσεις αυτής της αδείας είναι η απουσία καθυστερούμενων πληρωμών.

Μέσω της γαλλικής ομοσπονδίας (FFF) ο Εμπαπέ ενημέρωσε σχετικά την UEFA για την κατάστασή του, στέλνοντας επιστολή στον επικεφαλής της Επιτροπής Χορήγησης Αδειών Συλλόγων της FFF.