Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο στη Σικελία: Πώς βυθίστηκε το σούπερ γιοτ – Έρευνες για τους έξι αγνοούμενους, ποιοι είναι

Ναυάγιο στη Σικελία: Πώς βυθίστηκε το σούπερ γιοτ – Έρευνες για τους έξι αγνοούμενους, ποιοι είναι

Το ναυάγιο στη Σικελία έγινε εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας και θαλασσοταραχής - 15 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ ανασύρθηκε και ταυτοποιήθηκε μια σορός

Οι έρευνες για τους έξι ανθρώπους που αγνοούνται μετά το ναυάγιο στη Σικελία ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας. Οι δύτες φοβούνται ότι τα σώματα των αγνοούμενων έχουν παγιδευτεί μέσα στο σούπερ γιοτ που βυθίστηκε.

Οι φίλοι του Μάικ Λιντς γιόρταζαν μαζί του αφού ο ίδιος είχε απαλλαγεί από κατηγορίες για απάτη

Αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις έρευνες δήλωσαν ότι όσοι επέβαιναν στο σκάφος βρίσκονταν «στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», με τις ελπίδες να έχουν ήδη εξανεμιστεί ότι κάποιος άλλος θα βρεθεί ζωντανός σήμερα το πρωί.

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του, Χάνα και ένας από τους επικεφαλής της Morgan Stanley, ο Τζόναθαν Μπλούμερ είναι μεταξύ εκείνων που δεν έχουν βρεθεί ακόμη μετά τη βύθιση του σούπερ γιοτ Bayesian αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ο Σαλβατόρε Κοτσίνα, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στη Σικελία, δήλωσε ότι αγνοείται επίσης ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance. Ο Μορβίλο εκπροσωπούσε τον Λιντς στην πρόσφατη δικαστική του μάχη.

Η εξάδα των αγνοούμενων συμπληρώνεται από τις συζύγους των Μπλούμερ και Μορβίλο, σύμφωνα με τον Κοτσίνα.

Μάλλον χτυπήθηκε από υδροστρόβιλο

Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο μόλις 300 μέτρα από την ακτή όταν μάλλον χτυπήθηκε από έναν υδροστρόβιλο εν μέσω ισχυρών καταιγίδων κοντά στην πόλη του Παλέρμο γύρω στις 05:00 το πρωί.

Το σκάφος, το οποίο μετέφερε 10 μέλη του πληρώματος και 12 επιβάτες, βυθίστηκε γρήγορα, με τους επιζώντες που βρέθηκαν σε μια σωσίβια λέμβο να περιγράφουν πώς κολύμπησαν για να σωθούν.

Ο άνθρωπος που βρέθηκε νεκρός είναι ο μάγειρας του πλοίου, Ρικάρντο Τόμας.

Δείτε βίντεο από τις έρευνες:

Γιόρταζαν τη δικαστική νίκη του Λιντς

Ο Μάικ Λιντς, ο οποίος είχε γίνει γνωστός ως ο «Βρετανός Μπιλ Γκέιτς» και η περιουσία του εκτιμάται σε 852 εκατομμύρια λίρες, είχε πάει με την οικογένειά του και τους φίλους του ταξίδι με το σούπερ γιοτ για να γιορτάσουν την αθώωσή του από κατηγορίες για απάτη.

Βίντεο του Sky News για τον Μάικ Λιντς:

Ωστόσο, το ονειρικό ταξίδι, που διοργάνωσε ο 59χρονος πατέρας δύο παιδιών από το Σάφολκ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ζούσε μια «δεύτερη ζωή» μετά από σχεδόν ένα χρόνο σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετατράπηκε σε εφιάλτη και επήλθε τραγωδία.

Η Daily Mail επισημαίνει ότι το ναυάγιο έγινε λίγες ημέρες μετά που ο Στίβεν Τσάμπερλεϊν, πρώην συνάδελφος του Λιντς – με τον οποίο είχε πολεμήσει με επιτυχία την υπόθεση απάτης – πέθανε αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.

Οι δύτες βουτούν στα 50 μέτρα

Όπως προαναφέραμε, οι δύτες συνέχισαν τις έρευνες για τους έξι αγνοούμενους σήμερα το πρωί, ενώ βουτούν στα 50 μέτρα για να τους εντοπίσουν.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αγωνιώδους έρευνας αναφέρθηκε ότι είχαν διαφανεί πτώματα μέσα από τα φινιστρίνια σε ορισμένες από τις καμπίνες, αν και πιστεύεται ότι οι δύτες δεν μπόρεσαν να μπουν στο εσωτερικό του σκάφους λόγω των επίπλων που εμπόδιζαν την είσοδο.

Πυροσβέστες δύτες εκπαιδευμένοι να εργάζονται σε στενούς χώρους μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από τη Ρώμη και τη Σαρδηνία για να βοηθήσουν στην επιχείρηση χθες, αλλά στην πρώτη τους έρευνα κάτω από την επιφάνεια δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σκάφος.

Το σκάφος «ξαφνικά έγειρε»

Η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακάρες, 57 ετών, η οποία ήταν μεταξύ των διασωθέντων, θυμάται ότι το σκάφος ξαφνικά «έγειρε» γύρω στις 04:00 το πρωί, πριν αρχίσουν να θρυμματίζονται τα τζάμια.

Η ίδια αναφέρεται ότι είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι αφού υπέστη εκδορές στα πόδια της κατά τη διάρκεια του ναυαγίου που την εμποδίζουν να περπατήσει, ενώ έχει τραυματιστεί και σε άλλα μέρη του σώματός της.

Χθες το βράδυ προέκυψε ότι ο κλάδος διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου στέλνει μια ομάδα τεσσάρων επιθεωρητών στην Ιταλία για τη διενέργεια προκαταρκτικής αξιολόγησης.

Sports in

Η τεχνητή νοημοσύνη «γλέντησε» τον Τσιτσιπά: «Αν ξόδευε λιγότερο χρόνο στις λεζάντες του στο instagram, θα είχε περισσότερα τρόπαια» (pic)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε από το ChatGPT να τον περιγράψει κι εκείνο τον… δίκασε, με τον Έλληνα τενίστα να δημοσιεύει πάντως στα social media την περιγραφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024