Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σικελία: Κρατούσα την κόρη μου σφιχτά, λέει η ηρωίδα μητέρα που έσωσε το μωρό της

Σικελία: Κρατούσα την κόρη μου σφιχτά, λέει η ηρωίδα μητέρα που έσωσε το μωρό της

Μητέρα που έσωσε την ενός έτους κόρη της από το ναυάγιο του ιστιοφόρου, μίλησε στο Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ανεμοστρόβιλος εν μέσω καταιγίδας στις 4 τα ξημερώματα κατέστρεψαν την περιοχή της Σάντα Φλάβια, στη θάλασσα της Baghera, και το Bayesian, ένα ιστιοφόρο 56 μέτρων, με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, με κύτος και υπερκατασκευή από αλουμίνιο και καταστρώματα από ξύλο τικ, βυθίστηκε αστραπιαία παρότι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Porticello, παρασύροντας στο νερό τους 12 επιβάτες και τα 10 μέλη του πληρώματος, ορισμένοι από τους οποίους δεν πρόλαβαν να βγουν από τις καμπίνες τους.

Διασώθηκαν 15 άτομα, την ώρα που ένας εργαζόμενος, ο μάγειρας του πλοίου Ρικάρντο Τόμας, πέθανε και η σορός του ανασύρθηκε, ενώ έξι άτομα αγνοούνται: τέσσερις Βρετανοί και δύο Αμερικανοί. Ανάμεσά τους και ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς, 59 ετών με τη δεκαοκτάχρονη κόρη του Χάνα.  Ο επιχειρηματίας είναι συνιδρυτής της πολυεθνικής εταιρείας πληροφορικής Autonomy, ιδρυτής της Invoke Capital και της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Darktrac και είναι γνωστός ως ο «Βρετανός Μπιλ Γκέιτς».

Οι καλεσμένοι είναι όλοι υπάλληλοι των εταιρειών του Λιντς και κέρδισαν το ταξίδι με έπαθλο. Η αναζήτηση των αγνοουμένων ξεκίνησε από ψηλά, με κάποια αεροσκάφη, ενώ οι δύτες του Λιμενικού Σώματος της Μεσσήνης και οι σπηλαιολόγοι δύτες της Πυροσβεστικής από τη Ρώμη, το Σάσαρι και το Κάλιαρι θα πάνε στο βυθό σε βάθος 50 μέτρων, όπου βρίσκεται το Μπαγιεσάν. Άτυχος ήταν και ο πρώην συνεργάτης του μεγιστάνα, Στίβεν Τσάμπερλέιν, αλλά σε άλλο περιστατικό.

Tι είπε η ηρωίδα μητέρα

«Για δύο δευτερόλεπτα έχασα το παιδί στη θάλασσα, και αμέσως μετά το κράτησα ξανά μέσα στη μανία των κυμάτων», λέει στο ιταλικό ειδησεογραφικό μέσο ANSA η Σάρλοτ, μια 35χρονη μητέρα που μαζί με την ενός έτους κόρη της, Σοφία, αποτελούν δύο εκ των 15 διασωθέντων από το ιστιοφόρο Bayesian, που βυθίστηκε ανοιχτά της θάλασσας της Baghera.

«Την κρατούσα σφιχτά, σφιχτά πάνω μου, ενώ η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη. Πολλοί ούρλιαζαν. Ευτυχώς η σωσίβια λέμβος φούσκωσε και 11 από εμάς καταφέραμε να επιβιβαστούμε σε αυτήν», περιγράφει η Σαρλότ.

Η 35χρονη μητέρα που αφέθηκε στο έλεος των κυμάτων μαζί με την ενός έτους κόρη της Σοφία. Η γυναίκα επέβαινε στο Bayesan, το σκάφος που βυθίστηκε στις ακτές του Porticello, μαζί με τον σύζυγό της, συναδέλφους της από μια εταιρεία του Λονδίνου και κάποιους συγγενείς. Τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων στο δωμάτιο της κόρης της. Η ενός έτους Σοφία είναι καλά στην υγεία της, ενώ η μητέρα της έφερε απλά μερικά τραύματα που αντιμετωπίστηκαν με μερικά ράμματα, ενώ θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε ένα ξενοδοχείο.

«Ήταν τρομερό», αφηγείται η Σαρλότ. «Μέσα σε λίγα λεπτά το σκάφος χτυπήθηκε από πολύ δυνατό άνεμο και βυθίστηκε λίγο αργότερα». Η γυναίκα ζητά από τους γιατρούς συνεχή νέα για την κατάσταση των άλλων επιβατών και του πληρώματος. «Τόσο οι γονείς όσο και το παιδί είναι κλινικά καλά», αναφέρει στο ειδησεογραφικό μέσο το νοσοκομείο, «τους βοηθούν ψυχολόγοι γιατί είναι πολύ ταραγμένοι. Έχουν περάσει μια τραυματική εμπειρία».

Πηγή: ANSA

Sports in

«Συμφώνησε με τη Γιουνάιτεντ για Πελίστρι ο Παναθηναϊκός» (pic)

Τελειωμένη παρουσιάζεται στην Αγγλία η μεταγραφή του Φακούντο Πελίστρι στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024