Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σικελία: Η τελευταία φωτογραφία του ιστιοφόρου πριν βυθιστεί

Σικελία: Η τελευταία φωτογραφία του ιστιοφόρου πριν βυθιστεί

Ο μπάρμαν που εργάζονταν στο BAIA Santa Nicolicchia, τράβηξε την φωτογραφία θαυμάζοντας το όμορφο ιστιοφόρο. Ήταν η τελευταία φωτογραφία του πριν βυθιστεί.

Ένας μπάρμαν που εργάζονταν στο λιμάνι του Πορτιτσέλο, έμμελε να τραβήξει την τελευταία φωτογραφία του ιστιοφόρου, πριν αυτό βυθιστεί παρασύροντας μαζί του 12 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 22:00 και έξι ώρες αργότερα το ιστιοφόρο είχε βυθιστεί με συνοπτικές διαδικασίες. κατά πάσα πιθανότητα το σκάφος βυθίστηκε

Το εικονιζόμενο σκάφος στα αριστερά βυθίστηκε στις 04:05 π.μ. από έναν βίαιο ανεμοστρόβιλο, καθώς ήταν αγκυροβολημένο 300 μέτρα από το λιμάνι του Porticello, δίπλα σε ένα άλλο ιστιοφόρο του οποίοι οι επιβαίνοντες προσέτρεξαν άμεσα σε βοήθεια των συνανθρώπων τους.

Από τα 22 άτομα που βρίσκονταν στο σκάφος, αγνοούνταν 7, μέχρι που ο σεφ του πλοίου ανασύρθηκε από το νερό.  Για την ιστορία οι καιρικές συνθήκες έδειχναν βροχή, αλλά κανείς δεν φανταζόταν μια τόσο ισχυρή καταιγίδα με ανεμοστρόβιλο, ένα σπάνιο φαινόμενο για τη Μεσόγειο που θα παρατηρείται από τους επιστήμονες όλο και πιο συχνά, όσο μεταβάλεται το κλίμα του πλανήτη και της περιοχής.

Αγνοείται και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International

Από το ιστιοφόρο διασώθηκαν 15 άτομα, την ώρα που ένας εργαζόμενος, ο μάγειρας του πλοίου Ρικάρντο Τόμας, πέθανε και η σορός του ανασύρθηκε, ενώ έξι άτομα αγνοούνται: τέσσερις Βρετανοί και δύο Αμερικανοί. Ανάμεσά τους και ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς, 59 ετών με τη δεκαοκτάχρονη κόρη του Χάνα.  Ο επιχειρηματίας είναι συνιδρυτής της πολυεθνικής εταιρείας πληροφορικής Autonomy, ιδρυτής της Invoke Capital και της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Darktrac και είναι γνωστός ως ο «Βρετανός Μπιλ Γκέιτς».

Οι καλεσμένοι είναι όλοι υπάλληλοι των εταιρειών του Λιντς και κέρδισαν το ταξίδι με έπαθλο. Η αναζήτηση των αγνοουμένων ξεκίνησε από ψηλά, με κάποια αεροσκάφη, ενώ οι δύτες του Λιμενικού Σώματος της Μεσσήνης και οι σπηλαιολόγοι δύτες της Πυροσβεστικής από τη Ρώμη, το Σάσαρι και το Κάλιαρι θα πάνε στο βυθό σε βάθος 50 μέτρων, όπου βρίσκεται το Bayesian.

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι ήταν μεταξύ των αγνοουμένων του βυθισμένου σκάφους Bayesian. Επιβεβαιώθηκε η εξαφάνισή του από τις ιταλικές αρχές, σύμφωνα με τους Times. Ο κ. Μπλούμερ είναι στενός φίλος του Μάικ Λιντς, ιδιοκτήτη του σκάφους, ο οποίος επίσης αγνοείται μαζί με την 18χρονη κόρη του Χάνα. Ο Σαλβατόρε Κοτσίνα, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στη Σικελία, δήλωσε ότι αγνοείται επίσης ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance.

Ο Μπλούμερ είχε καταθέσει υπέρ του Λιντς στη δίκη για απάτη πριν η εταιρεία πωληθεί στην HP

Στη δίκη του Μάικ Λιντς για απάτη στις ΗΠΑ, η οποία έληξε πριν από δύο μήνες με την απαλλαγή του από τους ενόρκους του Σαν Φρανσίσκο, ο Τζόναθαν Μπλούμερ ανέβηκε στο εδώλιο, καθώς ήταν επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου στην εταιρεία Autonomy του Μάικ Λιντς.

Υποστηρίχθηκε ότι ο Λιντς είχε επιβλέψει την απατηλή λογιστική της Autonomy που διόγκωσε υπερβολικά την αξία της πρώην εταιρείας του FTSE 100 πριν από την πώλησή της στην Hewlett-Packard έναντι 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

Ο Μπλούμερ ισχυρίστηκε ότι ο Λιντς είχε αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό τη λογιστική της Autonomy, σε στοιχεία που ήταν κρίσιμα για την υπεράσπισή του. Ο Μπλούμερ ισχυρίστηκε πως «Ο Μάικ ενδιαφερόταν κυρίως για τη στρατηγική, τα νέα προϊόντα, τους νέους τομείς που έπρεπε να εξεταστούν, τις πιθανές εξαγορές.

«Για παράδειγμα, δεν ερχόταν στην επιτροπή ελέγχου και δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την οικονομική πλευρά».

Sports in

«Συμφώνησε με τη Γιουνάιτεντ για Πελίστρι ο Παναθηναϊκός» (pic)

Τελειωμένη παρουσιάζεται στην Αγγλία η μεταγραφή του Φακούντο Πελίστρι στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024