Μια νέα βιογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ υποστηρίζει ότι έβρισκε τον Ντόναλντ Τραμπ «πολύ αγενή».

Η εκλιπούσα μονάρχης, η οποία φιλοξένησε τον πρώην πρόεδρο δύο φορές κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, λέγεται ότι δεν της άρεσε ο τρόπος με τον οποίο κοιτούσε πάνω από τον ώμο της, σαν να «αναζητούσε άλλους πιο ενδιαφέροντες».

Προβλήθηκε επίσης η άποψη ότι πίστευε ότι η σχέση του με τη σύζυγό του, Μελάνια, πρέπει να περιλαμβάνει «κάποιου είδους συμφωνία».

Οι ισχυρισμοί διατυπώνονται από τον συγγραφέα Κρεγκ Μπράουν σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Ένα ταξίδι γύρω από τη βασίλισσα», το οποίο δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην Daily Mail.

Πώς χαρακτήρισε η Ελισάβετ τον Τραμπ

Ο Μπράουν έγραψε: «Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, η Αυτού Μεγαλειότητα φιλοξένησε πολλούς αμφιλεγόμενους ξένους ηγέτες, όπως ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο Ίντι Αμίν, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο αυτοκράτορας Χιροχίτο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μπορεί να μην βρήκε την παρέα τους ευχάριστη- κατά την αναχώρησή τους, μπορεί ακόμη και να εξέφρασε μια διακριτική λέξη αποδοκιμασίας» είπε.

«Λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη του προέδρου Τραμπ, για παράδειγμα, εκμυστηρεύτηκε σε έναν καλεσμένο σε γεύμα ότι τον βρήκε «πολύ αγενή»: δεν της άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που δεν μπορούσε να σταματήσει να κοιτάζει πάνω από τον ώμο της, σαν να αναζητούσε άλλους πιο ενδιαφέροντες» πρόσθεσε.

Τι πίστευε για την Μελάνια

«Πίστευε επίσης ότι ο πρόεδρος Τραμπ «πρέπει να έχει κάποιου είδους συμφωνία» με τη σύζυγό του Μελάνια, αλλιώς γιατί θα παρέμενε παντρεμένη μαζί του; Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν σίγουρος ότι ήταν ο αγαπημένος της καλεσμένος που είχε ποτέ» ανέφερε επίσης ο Μπράουν.

Ο Τραμπ, ο οποίος διεξάγει εκστρατεία για να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, έχει μιλήσει στο παρελθόν για τον θαυμασμό του για την αίσθηση καθήκοντος της αείμνηστης βασίλισσας.

Οι αντιδράσεις των Λονδρέζων

Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2018, η επίσκεψη του Τραμπ έγινε δεκτή με διαμαρτυρίες στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων ένα γιγαντιαίο μπαλόνι που τον απεικόνιζε ως μωρό.

Συνάντησε την Ελισάβετ σε τσάι στο κάστρο του Ουίνδσορ, χωρίς την παρουσία άλλων υψηλόβαθμων βασιλικών, και επιθεώρησε μια τιμητική φρουρά.

Ο Τραμπ λέγεται ότι την άφησε να περιμένει για δέκα λεπτά σε ζέστη 27 βαθμών Κελσίου και περπάτησε μπροστά της ενώ επιθεωρούσε μια τιμητική φρουρά, αφήνοντας τη μονάρχη, η οποία ήταν 92 ετών, να ακολουθεί.

Όταν η Ελισάβετ πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του «θα εκτιμούν πάντα τον χρόνο που περάσαμε μαζί με τη βασίλισσα και δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη γενναιόδωρη φιλία, τη μεγάλη σοφία και την υπέροχη αίσθηση του χιούμορ της Μεγαλειότητάς της».