Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σάμος: Παραιτήθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου – Τι απαντά ο Γεωργιάδης

Σάμος: Παραιτήθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου – Τι απαντά ο Γεωργιάδης

«Το νοσοκομείο κλείνει», λένε οι γιατροί στη Σάμο καθώς μεταξύ άλλων η μοναδική παιδίατρος νοσηλεύεται στην Αθήνα και το τμήμα δεν λειτουργεί

Στις καταγγελίες των γιατρών στη Σάμο επιχείρησε να απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, την ώρα που έγινε γνωστό στον απόηχο των όσων συμβαίνουν στο νοσοκομείο, ότι παραιτήθηκε η διοικήτρια.

Με ανακοίνωσή τους οι γιατροί απηύθυναν δραματική προειοδοποίηση ότι το νοσοκομείο Σάμου καταρρέει φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την παιδιατρική κλινική, καθώς η μοναδική παιδίατρος νοσηλεύεται στην Αθήνα με συμπτώματα εγκεφαλικού, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και της υπερεφημέρευσης.

Ο Γεωργιάδης αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί για κατάρρευση του νοσοκομείου απέχουν από την πραγματικότητα

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους σε όλους τους αρμόδιους φορείς, κανείς υπεύθυνος δεν έχει κινητοποιηθεί για να δοθεί λύση ενώ αντί να έρχεται προσωπικό μετακίνησαν αντιθέτως γιατρούς από το Κ.Υ. στο Καρλόβασι εκτός νομού, στην Πάτμο και το Αγαθονήσι.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μακροσκελή ανάρτησή του αναφέρει ότι έκανε δεκτή χθες την παραίτηση της διοικήτριας και επαναλαμβάνει όπως και σε άλλες περιπτώσεις με δραματικά προβλήματα ελλείψεων ότι έχουν γίνει διαγωνισμοί την τελευταία τετραετία αλλά μένουν άγονοι λόγω μη ενδιαφέροντος, ενώ τονίζει ότι οι ισχυρισμοί για κατάρρευση του νοσοκομείου απέχουν από την πραγματικότητα.

Τι αναφέρει το υπουργείο

Συγκεκριμένα για την παιδιατρική κλινική ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι σε αυτή υπηρετούν:

« 1 μόνιμη παιδίατρος, η οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Τζάνειο
1 ιδιώτης παιδίατρος με δελτίο παροχής υπηρεσιών υγείας (μπλοκάκι)
1 ειδικευόμενη ιατρός μετακινημένη από το ΠΓΝ «Αττικόν». Μια επιπλέον ειδικευόμενη ιατρός θα μετακινηθεί από τις 24/8.».

«Παρά τις συγκεκριμένες ελλείψεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, η στήριξη στο νοσοκομείο είναι έμπρακτη», ανέφερε ακόμα ο υπουργός ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα επισκεφθεί μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους τη Σάμο αύριο.

Το νοσοκομείο της Σάμου δεν είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, καθώς σχεδόν αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία. Οι «λύσεις» της μετακίνησης γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο με διαδικασίες εξπρές δεν συνιστούν σαφώς μόνιμη λύση.

Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες ο φόρτος εργασίας είναι αυξημένος στα νησιά με αποτέλεσμα το λιγοστό προσωπικό να ξεπερνάει κατά πολύ τις φυσικές αντοχές του.

Only in

Ο Μητσοτάκης «έσβησε» το επιχειρησιακό φιάσκο, είδε σημάδια «επιτυχίας» και πόνταρε στην ατομική ευθύνη

Πιστή στο δόγμα της ατομικής ευθύνης η κυβέρνηση διακινεί στοιχεία για τα ακαθάριστα οικόπεδα και την εξάπλωση της φωτιάς στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024