Σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και ανέμους έπληξε από χθες Τρίτη 20 Αυγούστου το απόγευμα περιοχές της Θεσσαλίας, της Πέλλας και της Κοζάνης.

Στον Βόλο από τη σφοδρή βροχόπτωση οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έσπασαν τέντες σε πολυκατοικίες. Η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη σε όλη την περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα ακούστηκαν σειρήνες οχημάτων της Πυροσβεστικής που σπεύδουν για περιπτώσεις όπου έχουν λάβει κλήσεις για βοήθεια. Συνολικά η πυροσβεστική στην περιφέρεια Θεσσαλίας κλήθηκε για 34 κοπές δέντρων σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα, 15 αντλήσεις υδάτων σε Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα καθώς και 3 αφαιρέσεις αντικειμένων στη Λάρισα.

Καταιγίδα με ένταση στη Λάρισα

Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε και περιοχές της Λάρισας.

Συγκεκριμένα περίπου στις 17:00 έβρεξε με ιδιαίτερη ένταση στη Λάρισα. Η καταιγίδα, που κράτησε λιγότερο από μισή ώρα, συνοδευόταν από ριπές αέρα, βροντές και για λίγα λεπτά χαλαζόπτωση, μέσα στην πόλη.

Ζημιές από την κακοκαιρία στη Λάρισα

Χαλάζι έπεσε κατά τόπους και σε άλλα σημεία του νομού Λάρισας, όπως στον δήμο Κιλελέρ. Αναφορές υπάρχουν για χαλαζόπτωση και στην Τερψιθέα και στις Ελευθερές.

Ακόμη, συστάθηκε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων.

Έπεσαν κάδοι από την κακοκαιρία

Επί ποδός βρέθηκαν οι υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, από χθες το απόγευμα οπότε και εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, με καταιγίδα και χαλαζόπτωση στην περιοχή της Λάρισας.

Βούλιαξαν τα Τρίκαλα

Χρειάστηκε μόλις 1 ώρα έντονης βροχόπτωσης για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια και κεντρικές αρτηρίες όπως η οδός Ηπείρου να κλείσουν εντελώς λόγω του ύψους του νερού, στα Τρίκαλα.

Σφοδρή κακοκαιρία στα Φάρσαλα

Μια πρωτοφανής κακοκαιρία έπληξε τα Φάρσαλα και τα γύρω χωριά, προκαλώντας ζημιές και αναστάτωση στους κατοίκους. Η ένταση της βροχής για περίπου 5 λεπτά της ώρας ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Στα Βρυσιά Φαρσάλων, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι έπεσε χαλάζι, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν στις αυλές πεσμένα φύλλα από τον αέρα και την χαλαζόπτωση. Το μέγεθος των ζημιών θα γίνει γνωστό, με το πρώτο φως της ημέρας στις καλλιέργειες.

Στιγμιότυπο από τα Φάρσαλα

Μεγάλες ζημιές από χαλαζόπτωση στο Δαμάσι

Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Δαμασίου προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Γ. Τσανάκας, λόγω της χαλαζόπτωσης προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε αμπέλια, δενδροκαλλιέργειες και κηπευτικά, στην κτηματική περιφέρεια Δαμασίου και Δαμασουλίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις της ζημιάς ώστε να οδηγήσουν σε γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσανάκας.

Προβλήματα στην Ημαθία

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης περιοχές της Ημαθίας, σύμφωνα με το foninaousis.gr.

Προκάλεσε μεγάλες ζημιές στα ροδάκινα και άλλες καλλιέργειες στον Άγιο Γεώργιο, Αγία Μαρίνα, Μακροχώρι, Βέροια, Μέση και άλλα.

Στο Ροδοχώρι, η χαλαζόπτωση ήταν μικρής διάρκειας, ωστόσο , σύμφωνα με παραγωγούς, προκάλεσε ζημίες στα μήλα σε ποσοστό 80%.

Από το χαλάζι στην Ημαθία

Καταιγίδα και κεραυνοί στον Βόλο

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε τον Βόλο, τα προάστια και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας την Μαγνησίας το βράδυ.

Η καταιγίδα που ξεκίνησε στις 21:25, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχή, τις θυελλώδεις ριπές ανέμου και τις συνεχείς πτώσεις κεραυνών, που μετατρέπουν τον ουρανό από νύχτα σε μέρα. Οι κεραυνοί και μέσα στην πόλη του Βόλου, δημιουργούν απόκοσμη ατμόσφαιρα από τις συνεχείς λάμψεις και κρότους.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο ποταμός Κραυσίδωνας άντεξε και παρότι δέχθηκε πίεση από τόνου νερού που κατέβασε από το Πήλιο, δεν κινδύνευσε με υπερχείλιση, καθώς μετά τον Daniel και τον Elias έχουν γίνει έργα καθαρισμού της κοίτης.

Χαλαζόπτωση στο Μεταξά Σερβίων

Το χαλάζι κάλυψε τις στέγες των σπιτιών των κατοίκων του Μεταξά Σερβίων στην Κοζάνη, όπως διακρίνεται σε βίντεο του kozanimedia.gr.