Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλία: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την κακοκαιρία – Ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες

Θεσσαλία: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την κακοκαιρία – Ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, ξηλωμένες τέντες, σκεπές που... τις πήρε ο αέρας, ήταν ο απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία.

Η κακοκαιρία χτύπησε και πάλι τη Θεσσαλία, μετατρέποντας κεντρικές αρτηρίες σε ποτάμια, προκαλώντας πανικό στην Εθνική Οδό, ενώ ξηλώθηκαν ακόμα και σκεπές σε κτηνοτροφικές μονάδες.  Το ρεπορτάζ του Mega μεταδίδει εικόνες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και το χαλάζι στις θεσσαλικές πόλεις και στον κάμπο.

.

Απόκοσμες εικόνες από την κακοκαιρία στο Βόλο

Δρόμοι στον Βόλο από την σφοδρή βροχόπτωση έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Τέντες σε πολυκατοικίες έχουν σπάσει και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Οι θυελλώδεις ριπές ανέμου και οι συνεχείς πτώσεις κεραυνών μετέτρεψαν τον ουρανό από νύχτα σε μέρα. Οι κεραυνοί, και μέσα στην πόλη του Βόλου, δημιουργούν απόκοσμη ατμόσφαιρα από τις συνεχείς λάμψεις και κρότους. Οι καταιγίδες σάρωσαν τον Βόλο, τα προάστια και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Πανικός στην Εθνική Οδό

Πανικός επικράτησε χτες και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Βελεστίνου, όταν η ένταση της καταιγίδας προκάλεσε έντονη ανησυχία στους οδηγούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μειώσουν ταχύτητα και να ανάψουν τα προειδοποιητικά φώτα.

Προβλήματα σε Τρίκαλα και Λάρισα

Ίδια η κατάσταση και στα Τρίκαλα, με τους δρόμους να έχουν πλημμυρήσει από τον μεγάλο όγκο νερού που έχει πέσει. Οι ρόδες από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έχουν βυθιστεί στο νερό.

Χρειάστηκε μόλις μία ώρα έντονης βροχόπτωσης για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια και κεντρικές αρτηρίες, όπως η οδός Ηπείρου, να κλείσουν εντελώς λόγω του ύψους του νερού.

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία συνοδευόταν από χαλάζι μέσα στην πόλη. Η χαλαζόπτωση σάρωσε καλλιέργειες που βρίσκονται στην περιοχή καταστρέφοντας αρκετές σοδειές. Μάλιστα το μέγεθος του χαλαζιού που έπεσε, φτάνει ακόμα και το μέγεθος καρυδιού.

Από την κακοκαιρία χτυπήθηκε και η Λάρισα.  Βροχόπτωση, καταιγίδες μαζί με έντονες ριπές αέρα οδήγησαν σε καταστροφές. Μάλιστα, ο αέρας ξήλωσε σκεπές κτηνοτροφικών μονάδων.

Από την κακοκαιρία επηρεάστηκε και η ανατολική Μακεδονία.

Τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός επανέρχεται στο καλοκαιρινό του σκηνικό, με άνοδο μάλιστα της θερμοκρασίας. Όπως ανέφερε στο Mega η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου, έχουμε μπει ήδη σε τροχιά βελτίωσης. Οι χθεσινοβραδινές βροχοπτώσεις έχουν υποχωρήσει. Σήμερα το απόγευμα μπορεί να υπάρχουν «υπολείμματα» από τη χθεσινή κακοκαιρία, με βροχές περιορισμένης όμως έκτασης και διάρκειας. Όμως η ατμόσφαιρα δροσιάς που αναμένεται απόψε, θα αλλάξει από αύριο. Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει καθημερινά και θα δούμε το θερμόμετρο στους 37-38 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρς.

Only in

Πώς η γκάφα ενός στρατηγού άφησε τα σύνορα της Ρωσίας ευάλωτα

Ο συνταγματάρχης Αλεξάντερ Λάπιν διέλυσε ένα συμβούλιο που επέβλεπε την ασφάλεια στην επαρχία Κουρσκ της Ρωσίας τους μήνες πριν από την εισβολή των ουκρανικών στρατευμάτων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024