Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι άγραφοι κανόνες του Παρισιού: Τα μικρά tips που αξίζει να ξέρεις προτού ταξιδέψεις στη γαλλική πρωτεύουσα

Οι άγραφοι κανόνες του Παρισιού: Τα μικρά tips που αξίζει να ξέρεις προτού ταξιδέψεις στη γαλλική πρωτεύουσα

Όλα αυτά που αξίζει να γνωρίζεις για να περάσεις ζάχαρη στη Παρίσι.

Ήταν η πόλη που τράβηξε πάνω της όσο καμία άλλη τα φώτα της δημοσιότητας φέτος το καλοκαίρι. Ο λόγος φυσικά για το Παρίσι, που χάρη στη διοργάνωση των Ολυμπιακών για τρεις εβδομάδες είχε γίνει κομμάτι της καθημερινότητά μας.

Οι Αγώνες, ωστόσο, ολοκληρώθηκαν στις 11 Αυγούστου, οι «ορδές» τουριστών αποχώρησαν σιγά σιγά, οι ντόπιοι βγήκαν από τα σπίτια τους και η γαλλική πρωτεύουσα έγινε ξανά μια πόλη που περπατιέται ελεύθερα.

Ωστόσο, προτού πάρεις την απόφαση να επισκεφθείς το Παρίσι, καλό είναι να γνωρίζεις τους «άγραφους κανόνες» της πόλης του Φωτός. Όχι τίποτα άλλο, αλλά και οι ντόπιοι θα τους εκτιμήσουν και εσύ θα απολαύσεις ακόμα περισσότερο την ταξιδιωτική σου εμπειρία.

Δεν ξεχνάμε να πούμε «bonjour»

Στην κουλτούρα των γάλλων είναι η λέξη κλειδί για όλα και πάνω από όλα της ευγένειας. Το «bonjour» χρησιμοποιείται κατά κόρον είτε πας σε ένα καφέ είτε μπεις σε ένα ασανσέρ γεμάτο αγνώστους, ενώ είναι η λέξη για να ξεκινήσεις μια συζήτηση.

Το παρισινό Μετρό κρύβει παγίδες. (Φωτογραφία: Unsplash)

Το νου σου στο Μετρό

Οι στάσεις στο παρισινό Μετρό είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους, ωστόσο διαθέτουν αρκετές εξόδους που μπορούν να σας οδηγήσουν σε λάθος μέρος. Για αυτό να έχεις το νου σου από ποια έξοδο βγαίνεις.

Ευγένεια απέναντι σε όλους

Σε πολλές χώρες οι εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι και πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με την αγένεια των τουριστών, αλλά αυτό είναι κάτι που οι παριζιάνοι δεν το δέχονται. Στη γαλλική πρωτεύουσα οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια και ξενοδοχεία αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό, καθώς η δουλειά τους είναι η ικανοποίησή μας.

Τα μετρητά ακόμα περνάνε

Μπορεί να ζούμε στην εποχή των ανέπαφων συναλλαγών, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες μικρά καταστήματα και επιχειρήσεις στο Παρίσι που προτιμούν τα μετρητά από την κάρτα.

Ενα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά είναι κάτι που αγαπούν οι παριζιάνοι. (Φωτογραφία: Unsplash)

Το apéro είναι τρόπος ζωής

Ένα ποτό μετά τη δουλειά και πριν το δείπνο είναι κάτι που αγαπούν οι παριζιάνοι. Αλλά δεν μιλάμε για ποτό ξεροσφύρι: ένα ποτήρι κρασί πάντα συνοδεύεται από μια πιατέλα τυριών / αλλαντικών και φυσικά αυτή η διαδικασία δεν κρατάει ώρες.

Πρόσεξε την ένταση της φωνή σου

Το Παρίσι μπορεί να είναι μια πόλη γεμάτη θόρυβο, ωστόσο η παριζιάνοι έχουν μάθει να μιλάνε αρκετά σιγά. Μπορεί να φταίει ότι συχνά πυκνά συνωστίζονται με μικρά καφέ, με αποτέλεσμα να μην θέλουν να ενοχλούν τους διπλανούς τους. Άρα, μην παρεξηγηθείς αν κάποιος σου ζητήσει να χαμηλώσεις την ένταση της φωνή σου.

Only in

Ο Μητσοτάκης «έσβησε» το επιχειρησιακό φιάσκο, είδε σημάδια «επιτυχίας» και πόνταρε στην ατομική ευθύνη

Πιστή στο δόγμα της ατομικής ευθύνης η κυβέρνηση διακινεί στοιχεία για τα ακαθάριστα οικόπεδα και την εξάπλωση της φωτιάς στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024