Όλες γνωρίζουμε τη σημασία του καθημερινού καθαρισμού της επιδερμίδας μας για την υγεία και την ομορφιά της. Μόνο που πλέον όλο και περισσότερο μιλάμε για την ιεροτελεστία του διπλού καθαρισμού που ήρθε από το K-beauty και υπόσχεται ακόμα περισσότερα οφέλη. Πρόκειται για έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο, για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σε εξαιρετική κατάσταση, ανεξάρτητα από τον τύπο της.

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός

Ο διπλός καθαρισμός (double cleansing) θα πρέπει να γίνεται κατά τη βραδινή skincare ρουτίνα και περιλαμβάνει τη χρήση ενός oil-cleanser ή cleansing balm -το έλαιο λειτουργεί σαν «μαγνήτης» για τους ρύπους και το μακιγιάζ – κι ενός κρεμώδους καθαριστικού προσώπου ή micellar water που τελειοποιεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία του καθαρισμού. Με το πρώτο βήμα, το δέρμα απαλλάσσεται τα υπολείμματα του μακιγιάζ, των ρύπων, του αντηλιακού κλπ ενώ το δεύτερο βήμα απομακρύνει το καθαριστικό balm και δεν αφήνει το παραμικρό ίχνος ρύπων στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αφήνοντάς τη πιο απαλή, ενυδατωμένη και υγιή.

Πώς γίνεται

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας πρώτα ένα καθαριστικό με βάση το έλαιο ή ένα cleansing balm και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο, για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ και αντηλιακού, καθώς και τους ρύπους. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με νερό και συνεχίστε τον καθαρισμό με ένα κρεμώδες καθαριστικό προσώπου. Ξεπλύνετε με νερό και τώρα είστε έτοιμες να συνεχίσετε με το βραδινό skincare σας.

Τα οφέλη του διπλού καθαρισμού

#1 Είναι ιδανικός και για τη λιπαρή επιδερμίδα

Αν και πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι ο διπλός καθαρισμός μπορεί να ωφελήσει μόνο ξηρούς ή κανονικούς τύπους δέρματος, αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, ακόμη κι εσείς που έχετε λιπαρή επιδερμίδα μπορείτε να επωφεληθείτε, γιατί με αυτά τα δύο βήματα μπορείτε να εξασφαλίσετε πως δεν θα μείνει τίποτα πάνω στην επιδερμίδα σας που να φράξει τους πόρους της. Αντί να επιλέξετε, δηλαδή, ένα ισχυρό, πιθανότητα «σκληρό» προϊόν καθαρισμού, μπορείτε να κάνετε διπλό καθαρισμό με δύο πιο απαλές συνθέσεις, κάθε μία από τις οποίες θα στοχεύει σε διαφορετικό τύπο ρύπων, ώστε να μην δημιουργείται αυτή η αίσθηση τραβήγματος που δηλώνει στρεσαρισμένο επιδερμιδικό φραγμό. Αν σας προβληματίζει η ελαιώδης σύνθεση στο πρώτο βήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ’αυτής ένα micellar water.

#2 Ενυδατώνει

Ο διπλός καθαρισμός αφήνει την επιδερμίδα εξαιρετικά απαλή και την ενυδατώνει στο μέγιστο. Επίσης, το καλά ενυδατωμένο και καθαρό δέρμα βοηθάει τους ορούς και τις ενυδατικές κρέμες να απορροφώνται σε βάθος.

#3 Προετοιμάζει τέλεια το δέρμα για το μακιγιάζ της επόμενης μέρας

Ο διπλός καθαρισμός κάθε βράδυ όχι μόνο αφαιρεί το μακιγιάζ και αναζωογονεί το πρόσωπο μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά προετοιμάζει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ που θα κάνετε την επόμενη μέρα. «Με τον βραδινό διπλό καθαρισμό, το δέρμα διατηρείται καθαρό και η υφή του βελτιώνεται. Έτσι, το foundation θα «καθίσει» καλύτερα στην επιδερμίδα, καθώς το πρόσωπό σας θα είναι φρέσκο ​​και άψογο.» εξηγεί η διάσημη makeup artist Amanda Bell.

#4 Βοηθάει στην αντιγήρανση

Ο ανεπαρκής καθαρισμός του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και οξείδωση της επιδερμίδας που ισοδυναμεί με καφέ κηλίδες και ρυτίδες. Με τον διπλό καθαρισμό είναι βέβαιο πως θα αποφύγετε αυτή την παγίδα και θα υποστηρίξετε την υγιή, φωτεινή όψη του προσώπου σας.

Πηγή: Vita.gr