Ερώτηση στη Βουλή για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του ο 19χρονος, κατέθεσε η βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τάκη Θεοδωρικάκο. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, οι επιχειρήσεις λούνα παρκ λειτουργούν με το καθεστώς γνωστοποίησης των όρων λειτουργίας τους, σύμφωνα με τον νόμο 4796/2021.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζεται σχετικά, «σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2022 65006/30.6.2022, για τη λειτουργία λούνα παρκ απαιτείται έγκριση λειτουργίας ισχύος ενός έτους, αλλά και έκθεση τεχνικού ελέγχου για την λειτουργία των μηχανημάτων ψυχαγωγίας».

Σε περίπτωση δε, τονίζεται, «σύμφωνα με το άρθρο 117 του νόμου 4447/2016, που η επιχείρηση ψυχαγωγίας δεν διαθέτει έκθεση τεχνικού ελέγχου ασφαλούς χρήσης, οφείλουν οι ελεγκτικές αρχές να επιβάλλουν διακοπή της δραστηριότητας».

Τα τρία ερωτήματα της βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα θέτει τρία ερωτήματα για να απαντηθούν επίσημα δια μέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου:

«Πρώτον: Η επιχείρηση λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα είχε σε ισχύ την γνωστοποίηση λειτουργίας της;

» Δεύτερον: Η εν λόγω επιχείρηση είχε καταθέσει έκθεση τεχνικού ελέγχου ασφαλούς χρήσης των μηχανημάτων της;

» Τρίτον: Υπήρξαν έλεγχοι σε σχέση με την νόμιμη κι ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων;».