Για «επικοινωνιακή διαχείριση των αδιεξόδων του ΕΣΥ» κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, το ΠΑΣΟΚ, με κοινή δήλωση του υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Υγείας, Ιωάννη Τσίμαρη, και του γραμματέα του Τομέα Υγείας του κόμματος, Γιώργου Μπουλμπασάκου.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», «ο υπουργός Υγείας, κ. Αδ. Γεωργιάδης, εξήρε την ‘καλή δουλειά της διοίκησης’» και προσθέτουν χαρακτηριστικά: «Καλώς καμωμένα όλα πλην μιας ‘λεπτομέρειας’: τη ‘μη λειτουργία όλων των τμημάτων και των εξαιρετικών μηχανημάτων για ογκολογικά περιστατικά’, που διαπίστωσε ο ίδιος και ΘΑ τα αντιμετωπίσει έως το τέλος του έτους».

«Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η απαξίωση του ΕΣΥ»

«Η κυβέρνηση, κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα, μηδενίζει το κοντέρ. Η υποστελέχωση, που είναι η βασική αιτία για τα παραπάνω, δεν έχει σχέση με την πενταετή κυβερνητική θητεία και τις κυβερνητικές επιλογές στην υγεία;», αναφέρουν.

Και τονίζουν, απευθυνόμενοι στον υπουργό Υγείας, πως «επειδή είναι όλα καλώς καμωμένα, να τον ενημερώσουμε ότι υπάρχει αίτημα αναστολής λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου λόγω έλλειψης ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού. Από 6 ειδικευμένους γιατρούς, λόγω μη προκήρυξης των δύο κενών θέσεων εδώ και δύο χρόνια και των φετινών συνταξιοδοτήσεων, εργάζονται μόνο δύο πνευμονολόγοι. Αριθμός που δεν επιτρέπει την ασφαλή λειτουργία της κλινικής, όπως προκύπτει από πληθώρα εγγράφων της διεύθυνσης της Κλινικής και της Ιατρικής υπηρεσίας».

«Η επικοινωνιακή διαχείριση των αδιεξόδων του ΕΣΥ δεν μπορεί να αποκρύψει το μέγεθός τους ούτε την σκληρή αλήθεια: είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η απαξίωση του ΕΣΥ για χάρη του ιδιωτικού τομέα», σημειώνουν καταληκτικά τα αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ.