Σε απίστευτες και κυνικές δηλώσεις προχώρησε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τους πυρόπληκτους και τα πάνω από 100 σπίτια που κάηκαν στη βορειοανατολική Αττική.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε ξανά την ατομική ευθύνη για να ξορκίσει τις τεράστιες ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, λέγοντας ότι… απεδείχθη με δορυφορικές φωτογραφίες ότι «8 στα 10 σπίτια που έπαθαν ζημιές δεν είχαν κάνει δήλωση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου και τα 2 από τα 10 που είχαν κάνει, έχουν πάθει μικρές ζημιές». Ακολούθως επισημαίνει ότι «όποιος είχε καθαρίσει την αυλή του και τον γύρω χώρο του δεν κινδύνευσε».

«Από κάθε τέτοιο γεγονός κάτι μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι»

Παρά τις καταγγελίες και την αγανάκτηση των κατοίκων για την πυρκαγιά που κατέκαψε πάνω από 100.000 στρέμματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως δεν… δέχεται να ακούει αστείες κατηγορίες περί ανύπαρκτου κράτους εκείνη την ημέρα. Δηλαδή ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να δεχθεί την κριτική για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς της κοινωνίας.

Τονίζει πως δεν επιθυμεί να το παίξει παντογνώστης, ωστόσο δίνει τα συγχαρητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη χθεσινή σύσκεψη – μίνι υπουργικό, ενώ εκτιμά ότι «οι πραγματικοί κάτοικοι» της περιοχής γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν.

Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία που ανέβασε στο Χ ο υπουργός Υγείας, που ο θαυμασμός του για τον ηγέτη του «επιτελικού κράτους» είναι έκδηλος. Δίπλα του, με σκυμμένο το κεφάλι, είναι ο γλεντζές υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, που, υπενθυμίζεται, όπως είχε αποκαλύψει το in, διασκέδαζε και καλοπερνούσε την ώρα στη Ρόδο την ώρα που καιγόταν η εκλογική του περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, ο μη παντογνώστης υπουργός Υγείας διαχώρισε τους χθεσινούς πολλούς διαμαρτυρόμενους έξω από το παλαιό δημαρχείο της Πεντέλης, λέγοντας πως αυτοί δεν είναι… κάτοικοι της περιοχής, καθώς αυτός γνωρίζει ποιοι είναι, εξάλλου μένει εκεί από το 2007 όπως γνωστοποίησε. «Ήταν διάφορες αποχρώσεις της Αριστεράς» αυτοί που γιούχαραν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θαυμάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δίπλα του με σκυμμένο κεφάλι ο γλεντζές υφυπουργός Βασίλης Οικονόμου

Φώναξαν «παραιτήσου» στον Μητσοτάκη οι κάτοικοι

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι φώναζαν «παραιτήσου» στον πρωθυπουργό, με τις διαμαρτυρίες να εστιάζουν στην αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, αλλά και στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στην περιοχή με καθυστέρηση δέκα ημερών.

Ζήτησαν επίσης να λάβουν μέρος στη σύσκεψη, ωστόσο δεν τους επετράπη και παρέμειναν έξω από το κτίριο.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή διαμαρτυρία

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή διαμαρτυρία

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πλατφόρμα Χ:

«Χθες το απόγευμα συμμετείχα στην σύσκεψη για την επόμενη μέρα από την φωτιά στην Αττική στην Πεντέλη, υπό τον Πρωθυπουργό @kmitsotakis .

Ευτυχώς κάμερα υπήρχε στο χώρο και όλα όσα έχουν λεχθεί είναι καταγεγραμμένα. Όλοι οι Δήμαρχοι, αναγνώρισαν την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει φέτος. Όλοι αναγνώρισαν ότι το Κράτος ήταν παρόν την στιγμή της φωτιάς και ότι άμεσα ξεκίνησαν οι αυτοψίες και οι έλεγχοι. Δεν υπήρξε ούτε ένας, ούτε ένας για δείγμα που να είπε είτε ότι το Κράτος τους άφησε αβοήθητους είτε ότι έψαχναν μέσα και δεν βρήκαν ούτε τίποτε τέτοιο. Το Κράτος ήταν και είναι παρόν και αυτό είναι μία κατάκτηση.

Επίσης απεδείχθη με δορυφορικές φωτογραφίες ότι 8 στα 10 σπίτια που έπαθαν ζημιές δεν είχαν κάνει δήλωση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου και τα 2 από τα 10 που είχαν κάνει, έχουν πάθει μικρές ζημιές. Κοινώς όποιος είχε καθαρίσει την αυλή του και τον γύρω χώρο του δεν κινδύνευσε. Το λέω διότι όταν εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό ακούσαμε τα εξ αμάξης, αλλά δούλεψε και πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί στην εφαρμογή του.

Οι πλατφόρμες για τις αποζημιώσεις έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία και τα μέτρα για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών ανακοινώθηκαν και έγιναν δεκτά.

Θαύματα δεν θα κάνουμε αλλά έχοντας ζήσει αυτή την φωτιά από την καρδιά της, καθώς εκείνη την ώρα ήμουν επικεφαλής της εκκενώσεως του «Αμαλία Φλέμινγκ», έζησα όλα τα γεγονότα λεπτό λεπτό και δεν δέχομαι να ακούω αστείες κατηγορίες περί ανύπαρκτου κράτους κλπ εκείνη την ημέρα.

Επιχειρησιακά μπορεί ο καθένας να έχει την άποψη του για το εάν τα ελικόπτερα θα έπρεπε να πάνε από δω ή από εκεί, εγώ εμπιστεύομαι τους ειδικούς δεν θέλω να το παίζω παντογνώστης, ήταν πάντως οι συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες.

Από κάθε τέτοιο γεγονός κάτι μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι.

Υγ. Έξω από το παλαιό Δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί Διαμαρτυρόμενοι και φώναζαν κατά του Πρωθυπουργού και όλων μας γενικά, εικόνες και βίντεο έχουν κατακλύσει τα social media. Εκλέγομαι βουλευτής της περιοχής από το 2007, κατοικώ στην περιοχή αυτή από το 2007, σας διαβεβαιώ ότι όση σχέση είχαν αυτοί οι Διαμαρτυρόμενοι με την περιοχή έχω εγώ με την Γροιλανδία. Κοινώς ήταν διάφορες αποχρώσεις της Αριστεράς, από διάφορα μέρη, αποδιδόμενοι στην αγαπημένη τους συνήθεια…την διαμαρτυρία.

Οι πραγματικοί κάτοικοι έχουν πολλά ερωτηματικά και έχουν στενοχωρεθει από το γεγονός της φωτιάς, που έφτασε τόσο χαμηλά μέσα στον αστικό ιστό, αλλά ξέρουν ότι κάναμε εκείνη την ημέρα το ανθρωπίνως δυνατόν και θα μας κρίνουν από την ταχύτητα της αποκατάστασης που είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση.

Εύγε στον Πρωθυπουργό για την χθεσινή του πρωτοβουλία που συγκέντρωσε εκεί κυριολεκτικά όλους τους εμπλεκομένους φορείς».