Ο Άρης δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί το πρωτάθλημα, καθώς παρά τα θετικά στοιχεία που έδειξε σε μεγάλο μέρος του αγώνα, αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Κυρίως χάρη στη λανθασμένη απόφαση διαιτητή και VAR, στη φάση που υποδείχτηκε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι.

Ο Μανού Γκαρθία είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι παρά την πικρή γεύση που άφησε στους κιτρινόμαυρους η απώλεια των δυο βαθμών στην πρεμιέρα, υπήρξαν και αρκετά πράγματα που τους επιτρέπουν να είναι αισιόδοξοι, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Σε ότι αφορά, τουλάχιστον, το καθαρά αγωνιστικό μέρος.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης θα είναι καλύτερος σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο, ενώ αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί, ακόμα, οι μεταγραφές του, έχει κινηθεί στοχευμένα, σε ότι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ του. Σε ότι αφορά τους νέους παίκτες, έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Θα κριθούν, βέβαια και στα επόμενα παιχνίδια.

Εξαιρετική εμφάνιση

Αυτός, όμως, που εντυπωσίασε με την απόδοση του ήταν ο Μάνου Γκαρθία. Ο Ισπανός, που έκανε φέτος προετοιμασία, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, βοήθησε σημαντικά με ατομικές ενέργειες και μοιράζοντας σωστά την μπάλα. Με λίγα λόγια ήταν ο παίκτης που χρειάζεται ο Άρης στη συγκεκριμένη θέση.

Είναι πολύ σημαντικό ο Γκαρθία να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, προκειμένου και να βοηθήσει τον Άρη, αλλά και να αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, ότι μπορεί να γίνει ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, είναι ότι με την άνοδο του Γκαρθία και την προσθήκη των νεοαποκτηθέντων χαφ στο ρόστερ, όπως είναι οι Μόντσου και Σιφουέντες, ο Άρης διαθέτει τρομερή ποιότητα στη μεσαία γραμμή.

ΥΓ. Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής Λανουά, στον σχολιασμό των φάσεων της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, δεν συμπεριέλαβε τη λανθασμένη απόφαση να δοθεί πέναλτι σε βάρος του Άρη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη φάση στέρησε από τους κιτρινόμαυρους δυο βαθμούς.

ΥΓ1. Οι οπαδοί του Άρη ξέρουν πολύ καλά να προστατεύουν την ομάδα τους και δεν χρειάζονται υποδείξεις, ειδικά από ανθρώπους που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Να ξέρουν, πάντως, άπαντες ότι «έχουν γνώσιν οι φύλακες» και στα παιχνίδια της ομάδας, εντός και εκτός έδρας, θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης.

ΥΓ2. Ο Άρης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα με δυο ποδοσφαιριστές, χωρίς, όμως, τη δεδομένη χρονική στιγμή να υπάρχει οριστική συμφωνία.