Στην αποκάλυψη ότι κατήγγειλε (ή πιο σωστά ανέφερε) στην γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία το νέο πρόεδρο της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά, για τους εννέα κομμένους διαιτητές από τον πίνακα της Super League, προχώρησε ο Τάκης ο Μπαλτάκος!

«Πώς είναι δυνατόν ο κ. Λανουά στις πρώτες μέρες του στην Ελλάδα να κόψει εννιά διαιτητές, ποια κριτήρια χρησιμοποίησε, εάν μίλησε με κάποιον ποιος είναι αυτός;» αναρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα (Live Sport) και αθλητικό ραδιόφωνο (Sportfm) επιβεβαιώνοντας δύο πράγματα: Πρώτον ότι ο Λανουά πολύ καλά έκανε και έστειλε τους «9» στο σπίτι τους μπας και βάλει τη διαιτησία σε μια σειρά. Δεύτερον ότι ο αγαπητός πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι σε αναζήτηση εργασίας και αυτή τη φορά έχει βάλει στο «μάτι» την μισθοδοσία του Γιάννη Αλαφούζου και του Παναθηναϊκού.

Πως βρέθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος στην προεδρία της ΕΠΟ; Το γνωρίζουν όλοι, το παραδέχεται και ο ίδιος. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον έβαλε –με την δικηγόρο Γιούλη Ρίζου να δημιουργεί τη σχετική γέφυρα-. Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΑΕΚ που όσο κράτησε η προεδρία του Μπαλτάκου είχε μετατρέψει την Ομοσπονδία σε κιτρινόμαυρο… franchise. Ότι ήθελε η ΑΕΚ. Και βέβαια και σε θέματα διαιτησίας με τον «εκλεκτό» Σταύρο Μάνταλο να έχει το ελεύθερο για να λύνει και να «δένει». Τι έλεγε τότε ο Μπαλτάκος; Πως δεν έχει καμία δουλειά με την ΚΕΔ. Ότι είναι ανεξάρτητη. Και την ίδια στιγμή, πρώτα έδιωξε τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ από την θέση του αρχιδιαιτητή –ενώ η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Super League ζητούσε την παραμονή του. Έπειτα βάφτιζε αρχιδιαιτητή τον Στιβ Μπένετ που μάλλον μέχρι και σήμερα δεν ξέρει ούτε τα χαρτιά που υπέγραψε επί των ημερών του. Και τελικά τον αντικατέστησε με τον απίθανο Σουηδό με το τροχόσπιτο που ήταν επικεφαλής από το Skype (Πίτερ Φρόιντφελντ) και δεν ήρθε στην Ελλάδα ούτε… για διακοπές.

Όλα, συμπτωματικά για ένα έχει ο «εκλεκτός» Μάνταλος το μαχαίρι και το καρπούζι για την κατάρτιση των πινάκων και τους ορισμούς…

Και μόνο το γεγονός λοιπόν ότι τώρα, δίχως να έχει καμία δουλειά εμφανίζεται σαν συνήγορος υπεράσπισης των «9» του Μάνταλου, μάλλον απαντά από μόνο του ως γεγονός στο αν ο Λανουά είχε δίκιο για την απόφαση του να τους απομακρύνει από τους πίνακες της Super League. Γιατί σημασία δεν έχει «τι λέει» κάποιος, αλλά «ποιος το λέει». Και ο συγκεκριμένος ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που η ΚΕΔ έγινε… φυσαρμόνικα, ξένοι διαιτητές βαφτίζονταν «μεθυσμένοι» και άλλα αξέχαστα. Δείχνει λοιπόν με έναν τρόπο ότι ο Γάλλος που ήρθε στην Ελλάδα με τις ευλογίες του επικεφαλής της διαιτησίας της UEFA (Ροσέτι) κάνει σωστά τη δουλειά του.

Που είναι σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που επέλεξε τον Τάκη Μπαλτάκο για πρόεδρο της ΕΠΟ; Κάπου μακριά από το ποδόσφαιρο. Ποια ΠΑΕ αναρωτιέται για τους «9» και προσπαθεί να δημιουργήσει «θέματα» με το καλησπέρα του νέου αρχιδιαιτητή; Παραδόξως ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου που με πρόεδρο τον Μπαλτάκο είχε πολλά παράπονα και ανακοινώσεις για το «σύστημα ΑΕΚ κλπ». «Πιστεύω ακράδαντα ότι η ΑΕΚ με τους διαιτητές έκλεψε το πρωτάθλημα» δήλωνε δημόσια ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΠΑΕ τον Μάη του 2023. Τώρα όμως φαίνεται πως άλλαξε τον τρόπο σκέψης του λέγοντας τον Γιάννη… Γιαννάκη (!). Τον έπιασε τον παλμό λοιπόν ο Τάκης Μπαλτάκος και άρχισε τις… συνεντεύξεις. Είχε τον τρόπο του να τον τουμπάρει τον κύριο Γιάννη (ή τουλάχιστον έτσι έλεγε δεξιά και αριστερά στο πάρκο Γουδή). Γιατί όχι μια ακόμη φορά;

Με την ευκαιρία; Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που εργάστηκε και ευεργετήθηκε για χρόνια, ο Μπαλτάκος δεν μπορεί να περάσει ούτε από έξω. Στην ΕΠΟ προσπαθούσε να βρει… μεροκάματο από τον Μάκη Γκαγκάτση ζητώντας το πόστο της νομικής υπηρεσίας και όταν άκουσε «όχι» άρχισε να λέει πως «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γίνει υπουργός» προσπαθώντας να τα «μπουρδουκλώσει». Ούτε εύκολο λοιπόν είναι, ούτε δωρεάν η αναζήτηση της (επόμενης) εργασίας.