Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λουτσέσκου: «Είμαι μαχητής – Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε»

Λουτσέσκου: «Είμαι μαχητής – Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε»

Όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την κρίσιμα αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Σάμροκ Ρόβερς για τα playoffs του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να υποδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης (22/08, 20:30) τη Σάμροκ Ρόβερς για το πρώτο παιχνίδι των playoffs του Europa League, με στόχο να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε για τη νέα ευρωπαϊκή πρόκληση του ΠΑΟΚ, αναλύοντας την τωρινή κατάσταση της ομάδας, τονίζοντας πως ο ίδιος είναι μαχητής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσέσκου:

Για το ποιο κομμάτι του παιχνιδιού θα πρέπει να διορθωθεί ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Σάμροκ Ρόβερς:

«Είμαστε σε μια χρονική στιγμή που το πνεύμα της ομάδας έχει χαθεί, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δημιο υργήσουμε μια νέα κατάσταση, να χτίσουμε μια νέα δυναμική που αλλάζει συνεχώς από σεζόν σε σεζόν. Θα πρέπει να παλέψουμε και να υποφέρουμε αρκετά. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να περάσουμε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό θα έρθει μέσα και από τα δύο παιχνίδια. Πρέπει να παλέψουμε πρώτα με τους εαυτούς μας και αυτή είναι η λογική μας ενόψει και των δύο αγώνων με τη Σάμροκ».

Για το πως θα διαχειριστεί τη μεταγραφή του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη:

«Δεν ανησυχώ για τίποτα. Για μένα ο Κουλιεράκης αξίζει παραπάνω πράγματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μέχρι να φύγει θα είναι 100% μαζί μας».

Για το αν η περίπτωση και η μεταγραφή του Κουλιεράκη είναι μια απάντηση από την πλευρά του για την ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών:

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο δρόμοι. Δύο στρατηγικές. Ο ένας να πρωταγωνιστείς, να είσαι ψηλά και να κατακτάς τίτλους. Ο άλλος να αναπτύσσεις νέους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν και τα δύο. Υπάρχει διαφορά ποιους ποδοσφαιριστές μπορείς να αναπτύξεις. Δεν είναι μόνο ο Κουλιεράκης. Υπάρχει και ο Κωνσταντέλιας, που έχει την ποιότητα να παίζει σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και κατακτά τίτλους. Είναι μια ιδιοφυΐα μέσα στο γήπεδο. Και η δική του περίπτωση είναι ξεχωριστή, αλλά υπάρχουν πολλά παιχνίδια στα οποία τακτικά, όχι ποιοτικά, έχει δείξει να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Επρεπε να υποφέρουμε και μαζί του.

Δεν μπορούμε όμως να συγκρίνουμε τα πράγματα στην Ελλάδα με ότι συμβαίνει στην Ευρώπη. Εδώ υπάρχει πίεση. Την σεζόν 2022-23 είχα πει ότι η δουλειά μας θα φανεί την επόμενη και όντως αυτό έγινε με το θαύμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Πρέπει να παλέψουμε με τους εαυτούς μας. Έχω κερδίσει το δικαίωμα να λέω την αλήθεια μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια μου. Πρέπει να πολεμήσουμε, να παλέψουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Θα πρέπει να δουλέψουμε, αυτό έχει τη μεγάλη αξία. Δεν έχει σημασία αν είναι ένας νέος παίκτης, ένα μωρό ή είναι ένας παίκτης δίπλα στο νεκροταφείο, σημασία έχει να παλέψουμε για τους στόχους μας».

Για το πως είναι ο ίδιος αυτή την στιγμή της σεζόν:

«Αισθάνομαι να είμαι ένας μαχητής. Αυτό είναι όλο».

Για το αν χρειάζεται επιπλέον δουλειά για να αντιμετωπίσει μια ομάδα, όπως η Σάμροκ Ρόβερς:

«Οι παίκτες θα πρέπει να είναι απογοητευμένοι από τον αποκλεισμός, αλλά θα πρέπει να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μέσα από τα δύο παιχνίδια. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα πιο έτοιμη και χάσαμε την πρόκριση στο 95ο λεπτό. Όμως, πρέπει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε, να παλεύουμε, μόνο έτσι μπορεί να έρθουν τα αποτελέσματα. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος».

Only in

Ο Μητσοτάκης «έσβησε» το επιχειρησιακό φιάσκο, είδε σημάδια «επιτυχίας» και πόνταρε στην ατομική ευθύνη

Πιστή στο δόγμα της ατομικής ευθύνης η κυβέρνηση διακινεί στοιχεία για τα ακαθάριστα οικόπεδα και την εξάπλωση της φωτιάς στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024