Τουλάχιστον 28 Πακιστανοί προσκυνητές, που βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το Ιράκ για μια μουσουλμανική θρησκευτική γιορτή, έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανατράπηκε στο κεντρικό Ιράν, μεταδίδουν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αριθμός των θυμάτων ίσως να είναι μεγαλύτερος

«Ένα λεωφορείο που μετέφερε Πακιστανούς προσκυνητές ανατράπηκε και έπιασε φωτιά μπροστά από το σημείο ελέγχου του Ντεχσίρ-Ταφτ, στην κεντρική επαρχία Γιαζντ» στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. «Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίσθηκαν», διευκρίνισε προσθέτοντας ότι ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί.

Ο υπεύθυνος διαχείρισης κρίσεων στη Γιάζντ, ο Αλί Μαλέκ-ζαντέχ, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως μερικοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Από τους 23 τραυματίες, έξι πήραν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε ο Μαλέκ-ζαντέχ.

«Νεκροί είναι 11 γυναίκες και 17 άνδρες», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος:

Το λεωφορείο με τους Πακιστανούς προσκυνητές διέσχιζε το Ιράν κατευθυνόμενο προς το Ιράκ για τη γιορτή Αρμπάιν, μία από τις σημαντικότερες στο σιιτικό εορτολόγιο, η οποία σηματοδοτεί την 40η ημέρα του πένθους για τον ιμάμη Χουσέιν, εγγονό του προφήτη Μωάμεθ.

Πέρυσι περίπου 22 εκατομμύρια προσκυνητές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είχαν συμμετάσχει στη γιορτή αυτή στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα, όπου έχουν ταφεί ο Χουσέιν και ο αδελφός του, ο Αμπάς. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές συγκεντρώσεις στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ