Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως δέχθηκαν πολλαπλές ρωσικές επιθέσεις χθες Τρίτη στα μέτωπα των κοινοτήτων Τόρετσκ και Πόκροβσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Η Μόσχα διαβεβαίωσε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κυρίευσαν την κοινότητα Νιου Γιορκ

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται πως στρατεύματα της Ρωσίας επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις γύρω από την Τόρετσκ, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας Νιου Γιορκ (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Ammar Awad, επάνω, η πινακίδα γράφει «Αγαπώ τη Νιου Γιορκ»). Δεν διευκρινίζεται ποια ήταν η έκβαση των μαχών.

Νωρίτερα, η Μόσχα διαβεβαίωσε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κυρίευσαν την κοινότητα Νιου Γιορκ. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο.

Τα στρατεύματα της Ρωσίας επικεντρώνονται στο μέτωπο της Πόκροβσκ, σύμφωνα με το Κίεβο. Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν 49 επιθέσεις εκεί, ανέφερε, προσθέτοντας πως 13 μάχες παραμένουν σε εξέλιξη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Θανατηφόρο πλήγμα στη Ζαπορίζια

Eνας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικού πλήγματος σε χωριό της περιφέρειας Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ρωσικό βλήμα έπληξε κιόσκι, λίγα μέτρα μακριά από παιδική χαρά, στο χωριό Μαλοκατερίνιβκα της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ιβάν Φιόντοροφ, συμπληρώνοντας πως ένα 14χρονο αγόρι υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Νωρίτερα, η αστυνομία ανέφερε πως τέσσερα παιδιά (ηλικίας 11-17 ετών) και μια 18χρονη κοπέλα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο χωριό Μαλοκατερίνιβκα.

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τμήμα της περιφέρειας Ζαπορίζια από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της εισβολής στην Ουκρανία και εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον των περιοχών που παραμένουν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.