Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αναβλήθηκαν οι δημοτικές εκλογές σε επτά δήμους της περιφέρειας του Κουρσκ

Ρωσία: Αναβλήθηκαν οι δημοτικές εκλογές σε επτά δήμους της περιφέρειας του Κουρσκ

Η Ρωσία δεν έχει καταφέρει να απωθήσει τα ουκρανικά στρατεύματα από το Κουρσκ

Οι δημοτικές εκλογές, που επρόκειτο να διεξαχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκαν σε επτά δήμους της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία και στην οποία διεξάγεται από τις 6 Αυγούστου μια πρωτοφανής ουκρανική επίθεση, ανακοίνωσαν σήμερα οι εκλογικές αρχές.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι έχει καταλάβει πολλές περιοχές στο Κουρσκ

«Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή υποστήριξε την πρόταση της εκλογικής επιτροπής της περιφέρειας του Κουρσκ για αναβολή των εκλογών (…) σε επτά δήμους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Οι προετοιμασίες για τις εκλογές θα επαναληφθούν «μόλις καταστεί δυνατό να διασφαλισθεί πλήρως η ασφάλεια των ψηφοφόρων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του κυβερνήτη της περιφέρειας του Κουρσκ θα πραγματοποιηθούν, διευκρίνισε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για πρόωρες εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Κουρσκ.

Συνεχίζεται η επίθεση στο Κουρσκ

Έπειτα από μήνες που οπισθοχωρούσε μπροστά στην προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά εδάφη της, η Ουκρανία έφερε τη μάχη στη Ρωσία εξαπολύοντας στις 6 Αυγούστου διασυνοριακή επίθεση εναντίον της περιφέρειας του Κουρσκ, όπου ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι ελέγχει δεκάδες οικισμούς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίζεται ότι μισθοφόροι των ΗΠΑ πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ, ενώ δημοσιογράφοι από πολλά μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εισήλθαν παράνομα στο ρωσικό έδαφος για να καλύψουν την επίθεση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την επιτετραμμένη των ΗΠΑ στη Μόσχα Στέφανι Χολμς για να μεταφέρει την έντονη διαμαρτυρία της για τις «προκλητικές ενέργειες των Αμερικανών δημοσιογράφων» και τη «συμμετοχή των αμερικανικών μισθοφόρων».

Only in

Live streaming: Ελλάδα – Λετονία

Δείτε σε live streaming την αναμέτρηση της Εθνικής Kορασίδων κόντρα στη Λετονία για τις θέσεις 9-16 του Eurobasket U16 από το κανάλι της FIBA στο YouTube

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024