Δύο πτώματα εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν σήμερα (21/08) από το υπερπολυτελές γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.

Ιταλοί δύτες σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του βυθισμένου σκάφους, που βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων στη θάλασσα, και να εντοπίσουν και ανασύρουν τους δύο από τους έξι αγνοούμενους που εγκλωβίστηκαν και παρασύρθηκαν στον βυθό μαζί με το σκάφος που βούλιαξε, ενώ «πάλευε» με την άγρια καταιγίδα που είχε ξεσπάσει στην περιοχή την περασμένη Δευτέρα (19/08).

Οι δύτες εντόπισαν τους δύο από τους έξι αγνοούμενους πίσω από έπιπλα και στρώματα σε μια από τις καμπίνες στο κάτω κατάστρωμα του σκάφους.

Καρέ-καρέ το superyacht που παλεύει με την κακοκαιρία

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τρίτη μέρα σήμερα και αναμένονται να συνεχιστούν ποκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι.

Τα πτώματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη και αναμένεται σε επόμενο χρόνο να φανεί σε ποιους από τους αγνοουμένους ανήκουν.

Αγνοούμενοι και διασωθέντες

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος συνολικά έξι άτομα αγνοούνταν από τα συνολικά 22 του επέβαιναν, ανάμεσά τους ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο.

Οι υπόλοιποι 15 επέζησαν, ενώ ο σεφ του πλοίου ανασύρθηκε νεκρός από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου.

Το «Bayesian» είχε το ψηλότερο κατάρτι του κόσμου

Το Bayesian μετέφερε 22 επιβάτες και μέλη πληρώματος και ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Πορτιτσέλο, όταν ανατράπηκε στη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας προχθές, Δευτέρα.

Το Bayesian είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος συνολικού μήκους 56 μέτρων που κατασκευάστηκε από την ιταλική Perini Navi το 2008 και επισκευάστηκε για τελευταία φορά το 2020. Το σούπερ γιοτ είχε κατάρτι 75 μέτρων, το ψηλότερο στον κόσμο.

Πώς ήταν το υπερπολυτελές γιοτ που χάθηκε στη θάλασσα – Δείτε φωτογραφίες