Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Νέα μάσκα, ίδια αποστολή»: Έτσι ο Ρόμπερ Ντάουνι Τζ. πήρε τον ρόλο του Doctor Doom

«Νέα μάσκα, ίδια αποστολή»: Έτσι ο Ρόμπερ Ντάουνι Τζ. πήρε τον ρόλο του Doctor Doom

Ο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ αποκάλυψε το παρασκήνιο της επιστροφής του στο σύμπαν της Marvel.

Το 2019 ήταν μια μεγάλη χρονιά για την Marvel Studios, αφού η κυκλοφορία της ταινίας «Avengers: Endgame» επέφερε στην εταιρία σχεδόν 2,8 δισ. δολάρια. Μετά από αυτό η ζωή «τράβηξε την κατηφόρα», καθώς τα project της εταιρίας δεν είχαν την ίδια εμπορική επιτυχία τα τελευταία πέντε χρόνια. Μια κατάσταση που δημιούργησε προβληματισμό στη Marvel και ανάγκασε τα κεφάλια της να βρουν ένα τρόπο για να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση. Τελικά η λύση βρέθηκε και ακούει σε ένα όνομα: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ βρέθηκε στο Comic-Con κι εκεί λέγοντας την φράση «νέα μάσκα, ίδια αποστολή. Τι να πω, μου αρέσει να παίζω περίπλοκους χαρακτήρες», έγιναν τα αποκαλυπτήρια. Η επιστροφή του Ντάουνι στο σύμπαν της Marvel, ως Doctor Doom σε τουλάχιστον δύο ταινίες, είναι γεγονός και τώρα ήρθε η στιγμή να αποκαλυφθούν και τα παρασκήνια αυτής της συμφωνίας.

Ο 50χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε την Τρίτη στο επεισόδιο του podcast «Awards Chatter» του Hollywood Reporter και επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των Marvel Studios, Κέβιν Φάιγκι, μετά από μια συζήτηση που προέκυψε εξ απροόπτου, τον έπεισε να επιστρέψει στο MCU. Φαίνεται πως ο Φάιγκι αναμένει μια αντίστοιχη επιτυχία με αυτή των περασμένων ετών από τη συνεργασία του με τον ηθοποιό, καθώς η συζήτηση που έλαβε χώρα μεταξύ τους, όπως αποκάλυψε ο σταρ του Hollywood, είχε ιδιαιτέρως σοβαρό ύφος, έτσι ώστε να αποφύγουν τα λάθη των τελευταίων ετών.

Ο (μέχρι πρότινος) Iron Man βρέθηκε με την σύζυγό του, Σούζαν, μαζί με τον πρόεδρο του κολοσσού και ο τελευταίος είπε πως του περνάει από το μυαλό να επιστρέψει ο ηθοποιός. Στιγμιαία απάντησε η σύντροφός του: «Περίμενε, να επιστρέψει ως τι;».

Ο Ντάουνι είπε ότι ο ίδιος και η Σούζαν – με την οποία έχουν ιδρύσει τη δική τους εταιρία παραγωγής – έκριναν πως ο Φάιγκι ήταν αποφασισμένος. Μάλιστα, αναφέρουν πως είδαν τον τελευταίο να είναι «ένας πολύ εκλεπτυσμένος και δημιουργικός στοχαστής», καθώς φαίνεται να τον απασχολούσε ιδιαιτέρως να μην απογοητευτεί το κοινό του, να μην «κάνουν πισωγυρίσματα». Ο Κέβιν Φάιγκι τότε έφερε «στο τραπέζι» τον περιβόητο Doctor Doom. Ο Ρόμπερτ κοίταξε τον χαρακτήρα και ενθουσιάστηκε ενώ ο πρόεδρος της Marvel του απάντησε: «Ας κάνουμε τον Victor Von Doom σωστά».

Η διαδικασία πήρε μπρος κι έτσι ο Ντάουνι και ο Φάιγκι συναντήθηκαν με τον Μπομπ Άιγκερ στο σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου της Disney για να προχωρήσουν τη διαδικασία. Στη συνέχεια, ο 73χρονος CEO της Disney προσκάλεσε τον 59χρονο σταρ και τον Φάιγκι στο Imagineering Campus της Disney στη Φλόριντα.

Τα δύο «κεφάλια» της πολιτιστικής βιομηχανίας ενθουσιάστηκαν με την τροπή των γεγονότων. «Και μιλάμε για δύο τύπους που δεν είναι εύκολο να ενθουσιαστούν, πόσω μάλλον την ίδια στιγμή», είπε ο ηθοποιός του «Oppenheimer».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω πολλά γι’ αυτό [το θέμα], αλλά αυτό που συμβαίνει εκεί αυτή τη στιγμή είναι τόσο πέρα από τις προσδοκίες μου για το τι ήταν δυνατό, που δεν είναι περίεργο που ήταν κάτι σαν μούδιασμα για μένα. Και είναι επίσης ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένιωσα ότι μπορώ να δώσω σε ένα συγκεκριμένο κοινό που αναζητά ψυχαγωγία κάτι που μπορεί να έχει την επιθυμία να έχει μια εμπειρία με έναν τρόπο όπου μπορώ να συνεχίσω να αναπτύσσω το ενδιαφέρον μου για το μέλλον της ψυχαγωγίας».

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024