Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ομάν: Κοπάδι από καμήλες προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος

Ομάν: Κοπάδι από καμήλες προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος

Δεκάδες καμήλες προκάλεσαν κυκλοφοριακό έμφραγμα σε αυτοκινητόδρομο του Ομάν, διασχίζοντάς τον - Τα πλάνα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, αφού πρόκειται για ένα κυριολεκτικά σπάνιο θέαμα

Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο που ήλθε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ένα κοπάδι από καμήλες να διασχίζει έναν αυτοκινητόδρομο και φυσικά να διακόπτει την κυκλοφορία των οχημάτων, στο κυβερνείο Ντοφάρ του Ομάν. Πρόκειται για ένα σπάνιο θέμα, που αν μη τι άλλο δεν απαντάται σε περιοχές του λεγόμενου δυτικού κόσμου.

Μπορεί στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης -όπως π.χ. στην Αθήνα- η κίνηση να χτυπάει «κόκκινο» πάρα πολύ συχνά, αλλά σίγουρα όχι για τέτοιου… μεγέθους λόγους. Όχι από κοπάδια τόσο μεγάλων ζώων, δηλαδή, μιας και στην επαρχία εξακολουθεί να υπάρχει η ελεύθερη βοσκή. Οπότε, δεν είναι και τόσο σπάνιο το θέαμα της διακοπής της κυκλοφορίας π.χ. από ένα κοπάδι προβάτων.

Στο ακόλουθο βίντεο, λοιπόν, μπορείτε να δείτε πόσο χαλαρά περνούν τον δρόμο οι δεκάδες καμήλες αυτού το κοπαδιού.

Η αραβική καμήλα (δρομάδα) είναι αδιαμφισβήτητα τo αγαπημένο ζώο των πληθυσμών του αραβικού κόσμου. Οι φυσικοί βιότοποί τους, κάποτε περιελάμβαναν μεγάλα τμήματα της Ασίας και της Αφρικής, αλλά, ως άγρια ​​ζώα, οι δρομάδες έχουν προ πολλού εξαφανιστεί και σήμερα απαντώνται αποκλειστικά ως εξημερωμένα ζώα.

Έχουν εξημερωθεί στην Αραβία για περισσότερα από 5.000 χρόνια και διατηρούνται ως ζώα φάρμας. Είναι επιβλητικά ζώα με ύψος έως 230 εκ. μέχρι τους ώμους, μήκος έως 340 εκ. και βάρος έως 710 κιλά.

Οι δρομάδες αψηφούν το ζεστό, ξηρό κλίμα της ερήμου με μικρή δυσκολία και στην πραγματικότητα απαιτούν εξαιρετικά λίγα υγρά για να επιβιώσουν. Σε αντίθεση με την εσφαλμένη υπόθεση ορισμένων, τα εν λόγω ζώα δεν αποθηκεύουν νερό στις καμπούρες τους. Η καμπούρα χρησιμεύει ως απόθεμα λίπους για περιόδους που υπάρχει έλλειψη τροφής και νερού.

Μπορούν εύκολα να αντέξουν θερμοκρασίες άνω των 50°C χάρη στις εξειδικευμένες ικανότητές τους επιβίωσης. Η προσαρμογή τους στην έρημο περιλαμβάνει την ικανότητα να αντέχουν σε σημαντική μείωση της θερμοκρασίας του σώματος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένα άλλο εξελικτικό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούν να χάσουν έως και 25% του σωματικού βάρους τους μέσω της εφίδρωσης, αλλά μπορούν να το αναιρέσουν σε λίγα λεπτά μέσω της πρόσληψης υγρών.

Ένα συνηθισμένο κοπάδι αποτελείται από ένα αρσενικό, πολλά θηλυκά και τους απογόνους τους. Όσο για το φαγητό, μπορούν να φάνε σχεδόν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων αποξηραμένων, αγκαθωτών ή ακόμα και εξαιρετικά αλμυρών φυτών της ερήμου.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024