Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Flame: Ακραία επικινδυνότητα εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών – Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό για φωτιές

Flame: Ακραία επικινδυνότητα εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών – Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό για φωτιές

Σε ύψιστο συναγερμό οι αρχές για τις φωτιές και για να μην βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές. Δύσκολες οι καιρικές συνθήκες με ζέστη και ισχυρούς ανέμους. Οι περιοχές πυρομετεωρολογικής επικινδυνότητας.

Ένα εξαιρετικά δύσκολο τριήμερο με μελτέμια της τάξης των 6 και 7 μποφόρ αναμένουμε στη χώρα από την Παρασκευή (23/08) με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε συναγερμό για νέες φωτιές.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου θα επικρατήσουν δύσκολες καιρικές συνθήκες στην Αττικοβοιωτία, στην Εύβοια, στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στα νησιά του Βόρειου, Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου» με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, να εφιστά «την προσοχή όλων» και να ζητά από τους πολίτες «τη μέγιστη δυνατή προσοχή, γιατί κανένα λάθος δεν επιτρέπεται».

Πρόγνωση πυρομετεωρολογικής επικινδυνότητας

Ακραία επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στην κεντρική Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου παρατηρούμε για την Παρασκευή και το Σάββατο (23 και 24 Αυγούστου) σύμφωνα με την πρόγνωση πυρομετεωρολογικής επικινδυνότητας (FLAME) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr με βάση το Καναδικό Σύστημα Πυρομετεωρολογικών Δεικτών (Canadian Forest Fire Weather Index System – CFFWIS), προσαρμοσμένο στο πυρικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται την Παρασκευή (23/08) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Πρόγνωση του καιρού

Η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Παρασκευή «δείχνει» πως οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και τα νότια 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα πνέουν ισχυροί άνεμοι που τοπικά θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ

Το Σάββατο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν το επόμενο τριήμερο

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024