Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία

Ιωάννινα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία

Ο Θωμάς Μπέγκας είπε ότι ο μηχανισμός του δήμου, στα Ιωάννινα, κινητοποιήθηκε άμεσα και συμπλήρωσε ότι δεν υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια αλλά οι σχάρες έφραξαν από τα φερτά υλικά την ώρα της θεομηνίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται τα Ιωάννινα μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη με χαλάζι και καταρρακτώδη βροχή την περασμένη Κυριακή.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας ενημέρωσε χθες Τετάρτη 21 Αυγούστου το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η δημοτική αρχή στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

«Δεν υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια αλλά οι σχάρες έφραξαν από τα φερτά υλικά»

Οι πολίτες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, που έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία δύναται να αποζημιωθούν ενώ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Ο Θωμάς Μπέγκας στην πρώτη επίσημη ενημέρωση μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ούτε στους φορείς αλλά ούτε και στους πολίτες ενώ αντίθετα την επόμενη μέρα ήχησε το 112.

Ο Θωμάς Μπέγκας είπε επίσης ότι ο μηχανισμός του δήμου Ιωαννιτών κινητοποιήθηκε άμεσα και συμπλήρωσε ότι δεν υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια αλλά οι σχάρες έφραξαν από τα φερτά υλικά την ώρα της θεομηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η καταιγίδα ξεκίνησε από το βόρειο τμήμα της πόλης όπου σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση και σταδιακά σάρωσε όλο τον νομό με κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι είναι έντονα. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση από τον δυνατό αέρα έσπασαν κλαδιά δέντρων που έπεσαν στον δρόμο.

Ιωάννινα

Η κακοκαιρία που έπληξε τα Ιωάννινα

Ιωάννινα

Η κακοκαιρία που έπληξε τα Ιωάννινα

Ιωάννινα

Η κακοκαιρία που έπληξε τα Ιωάννινα

Δρόμοι ποτάμια

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια με τα εντονότερα προβλήματα να σημειώνονται στην οδό Μακαρίου.

Στο ύψος του παιδικού σταθμού, του ΚΕΠΑΒΙ και της πυροσβεστικής ο δρόμος έγινε απροσπέραστος με το ύψος του νερού στο οδόστρωμα να είχε ξεπεράσει το μισό μέτρο.

Only in

Γατί το υπερπολυτελές σκάφος «Bayesian» βυθίστηκε τόσο γρήγορα;

Για τους Ιταλούς εισαγγελείς που ερευνούν το περιστατικό, το ενδιαφέρον τους θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο ο καπετάνιος στο σκάφος έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει την τραγωδία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024