Πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής του 33χρονου έμπειρου εκπαιδευτής παραπέντε, όταν σκοτώθηκε κάνοντας πτήση με το ανεμόπτερό του στην Ξάνθη, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του, την τελευταία πτήση προτού επιστρέψει στην γενέτειρά του Μυτιλήνη. Τραγική ειρωνεία είναι πως αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία της ζωής του.

Η τραγωδία συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (21/08). Στα 33 του χρόνια, ο έμπειρος χειριστής βρήκε τραγικό θάνατο, όταν για αδιευκρίνιστους λόγους έχασε τον έλεγχο του ανεμόπτερου και έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο άτυχος Ραφαήλ, αν και ήταν έμπειρος χειριστής, έπεσε από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκε – Στο παρελθόν είχε χάσει σε τροχαία δυστυχήματα τα δύο του αδέρφια

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όλα δείχνουν πως κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης κάτι δεν λειτούργησε σωστά στον εξοπλισμό και δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με αποτέλεσμα ο 33χρονος να πέσει στο έδαφος από μεγάλο ύψος.

Ο θάνατός του ήταν το τρίτο και μεγαλύτερο «χτύπημα» της μοίρας για την οικογένειά του, αφού στο παρελθόν είχε χάσει τα άλλα δύο του αδέρφια σε τροχαία δυστυχήματα – τραγική φιγούρα της υπόθεσης είναι πλέον η μητέρα του που θρηνεί ξανά, αυτή τη φορά για τον χαμό του τρίτου της παιδιού.

Μάλιστα, ο άτυχος Ραφαήλ ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Η τραγωδία συνέβη ώρες πριν φύγει από τη Μάνδρα του Δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, όπου είχε μεταβεί για διακοπές με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής στην Μυτιλήνη, αποφάσισε να κάνει μια πτήση με παραπέντε. Ήταν η τελευταία της ζωής του. Ο νεαρός έπεσε από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκε ακαριαία.

Λάτρης του αθλήματος

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε ανείπωτη θλίψη στους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς του στη Λουτρόπολη Θερμής της Λέσβου. Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην κοινότητα, τόσο για την επαγγελματική του ιδιότητα ως εκπαιδευτής παραπέντε, όσο και για το πάθος του για το άθλημα.

Συχνά απολάμβανε να πετά πάνω από τη Μυτιλήνη, τη γενέτειρά του, όπου είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με άλλους λάτρεις του αθλήματος.

Η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες προσπαθούν να διαλευκάνουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Στενοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας παραμένουν συντετριμμένοι και περιμένουν τις απαντήσεις για την τραγωδία. Όποιες και αν είναι, πάντως, δεν πρόκειται να μετριάσουν την οδύνη των παιδιών, της συζύγου και της τραγικής μητέρας του.