Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης από το νέο πολύνεκρο τροχαίο στον ΒΟΑΚ.

Οι πολίτες της περιοχής ξεσηκώνονται καθώς δεν αντέχουν να θρηνήσουν κι άλλο θύμα στον ΒΟΑΚ

Τρία νέα παιδιά, που επέστρεφαν από τη δουλειά τους και σωματεία καλούν να γίνει έρευνα για το πόσες ώρες εργάζονταν πριν από την τραγωδία, έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο – καρμανιόλα του νησιού.

Στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτοικοι της περιοχής που καταγγέλλουν τα απανωτά τροχαία.

«Το πρωί του Σαββάτου 17/8/24 τρία αγόρια 15, 19 και 20 ετών άφησαν την τελευταία τους πνοή τόσο πρόωρα και άδικα στην άσφαλτο, επιστρέφοντας από τη δουλειά τους, ενώ ακόμα μία κοπέλα 22 ετών δίνει μάχη για τη ζωή.

Και προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων τροχαίων στην Κρήτη που μεγαλώνει με δραματικούς ρυθμούς. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε ξανά στον φονικό Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στα Χανιά, που ως ‘σύγχρονος αυτοκινητόδρομος’ έχει ένα ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς διαχωριστικό στηθαίο. Και καθημερινά οικογένειες θρηνούν τα παιδιά τους».

Οι κάτοικοι λένε «Φτάνει πια».

«Καρκινοβατεί ο νέος ΒΟΑΚ»

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι: «Σειρά κυβερνήσεων έχουν υποσχεθεί ‘άμεση υλοποίηση’ αλλά ακόμα ο νέος ΒΟΑΚ καρκινοβατεί, χωρίς ορατό ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Από Μάϊο του 2021, που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασέ ‘πανηγυρικά’ το σχέδιο για το νέο ΒΟΑΚ, δεν έχει γίνει τίποτα.

Ειδικά στην περιοχή των Χανίων δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο και στην ανατολική Κρήτη, προχωρούν κάποια έργα σε ένα μικρό κομμάτι, με ρυθμούς χελώνας.

Αν και μέχρι να γίνει κάτι θα έχουν κλείσει πολλά σπίτια. Για αυτό όλοι, Πολιτεία και τοπικοί άρχοντες θα πρέπει αν αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, για αν προστατεύσουν τις ζωές των παιδιών μας.

Εκφράζοντας το αίτημα της κοινωνίας, με πρωτοβουλία ομάδας πολιτών οργανώνεται διαμαρτυρία το Σάββατο 24/8/24 στις 5.00μ.μ. με συμβολικό αποκλεισμό του ΒΟΑΚ, στο ύψος του κόμβου Γαλατά, όπου έγινε το πολύνεκρο τροχαίο.

Ξεκινάμε να ενώσουμε της φωνές μας για ένα δρόμο με ασφάλεια για της ζωές μας και τα παιδιά μας. Και πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες για να δυναμώσει η φωνή μας και να φτάσει στα αυτιά των υπευθύνων.

Ραντεβού στον κόμβο του Γαλατά στις 17:00 το Σάββατο 24-8-24».

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / ΒΟΑΚ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ