Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Έλεγχος «μαϊμού» λίγο πριν από την τραγωδία – Και το 2023 πήρε καθυστερημένα άδεια το λούνα παρκ

Χαλκιδική: Έλεγχος «μαϊμού» λίγο πριν από την τραγωδία – Και το 2023 πήρε καθυστερημένα άδεια το λούνα παρκ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ του θανάτου στη Χαλκιδική όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική.

Ο 19χρονος Γιάννης θα μπορούσε να ζει εάν είχε γίνει σωστός έλεγχος στα μηχανήματα του λούνα παρκ

Εργαζόμενος από το διπλανό λούνα παρκ, που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, αποκάλυψε ότι μια μέρα πριν το τραγικό δυστύχημα, την Κυριακή 19 Αυγούστου, ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι την επόμενη ημέρα θα ερχόταν τεχνικός για κάνει κάποια αυτοψία και ότι θα έπρεπε να είναι όλοι εκεί για να βάλουν σε λειτουργία τα μηχανήματα.

Επιδερμικός έλεγχος

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εργαζόμενος, ο τεχνικός πήγε στο λούνα παρκ το μεσημέρι της ημέρας του δυστυχήματος.

Όμως, δεν έδωσε ποτέ την οδηγία στους εργαζόμενους να βάλουν σε λειτουργία τα μηχανήματα έτσι ώστε να τα ελέγξει. Σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζόμενου, επρόκειτο για έναν επιδερμικό έλεγχο, με τον μηχανικό να υπογράφει κάποια έγγραφα, να μιλά για λίγο στο τηλέφωνο, να κάνει μια γύρα στον χώρο και να αποχωρεί.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος επιβεβαίωσε μαρτυρίες ότι συχνά υπήρχαν παράπονα για τα μηχανήματα του λούνα παρκ. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης «μπάλωνε» την κατάσταση και είτε ζητούσε από τα παιδιά να καθίσουν σε διπλανά καθίσματα, είτε τα έβαφε για να μοιάζουν καινούργια.

«Είχε έρθει να κάνει έλεγχο κάποιος που δεν τον ήξερα προσωπικά. Την ίδια ημέρα του δυστυχήματος ήρθε στο λούνα παρκ που έγινε το κακό. Είδε την πίστα με τα κουρσάκια και λίγο το «Crazy Dance» (σ.σ. το παιχνίδι στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος) και το καράβι και είπε ‘όλα καλά’. Μετά έφυγε», αποκάλυψε o εργαζόμενος του λούνα παρκ, που μίλησε στο Open, κρατώντας την ανωνυμία του.

«Εκείνη την ημέρα που ήρθε ο υπεύθυνος, περιμέναμε ότι θα βάζαμε μπρος τα μηχανήματα για να δει και ο ίδιος ότι λειτουργούν σωστά. Αυτό ξέραμε και αυτό είχαμε σαν ενημέρωση. Ήρθε και δεν μας είπε να τα βάλουμε μπροστά, τα είδε μόνο με το μάτι, υπέγραψε, γιατί κρατούσε κάτι χαρτιά και το μεσημέρι έφυγε», είπε χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος.

Εικόνα από το λούνα πάρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Και το 2023, το λούνα παρκ πήρε καθυστερημένα άδεια

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, και πέρυσι το λούνα παρκ είχε πάρει άδεια λειτουργίας από τον Δήμο Κασσάνδρας μόλις στις 22 Αυγούστου.

Φέτος στις 7 Ιουλίου σε έλεγχο από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε άδεια και δύο μέρες μετά, στις 9 Ιουλίου, η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε σχετικά τον Δήμο, ζητώντας τη λήψη μέτρων.

Στο διάστημα που ακολούθησε δεν επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο ή σφράγιση του χώρου καθώς ο Δήμος τυπικά είχε 60 μέρες περιθώριο για να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες.

Προχθές, προσκομίστηκαν από την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ πέντε υπεύθυνες δηλώσεις υπογεγραμμένες από μηχανολόγο – μηχανικό, με ημερομηνία Μαΐου, οι οποίες βεβαιώνουν ότι τα μηχανήματα ήταν σε καλή κατάσταση.

Πέρυσι το λούνα παρκ ζήτησε άδεια προσωρινής λειτουργίας την 1η Ιουνίου, η οποία και δόθηκε εν τέλει από τον Δήμο στις 22 Αυγούστου.

Στο μεταξύ ο έλεγχος που όφειλε να κάνει η εταιρεία που πιστοποιεί την αρτιότητα των μηχανημάτων είχε γίνει στις 4 Αυγούστου του 2023.

Only in

Η «αγάπη» του κόσμου για την κυβέρνηση… ξεχειλίζει - Ξέσπασμα οργής και δυσαρέσκειας των πολιτών

Γέμισε αριστερούς -κατά Γεωργιάδη- η Ελλάδα ή η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπάζει νερά και ο «καπετάνιος» βρίσκεται σε πανικό;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024