Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Στο μοιραίο λούνα παρκ ο πατέρας του 19χρονου – Έκανε αυτοψία συντετριμμένος

Χαλκιδική: Στο μοιραίο λούνα παρκ ο πατέρας του 19χρονου – Έκανε αυτοψία συντετριμμένος

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ

Στο μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική βρέθηκε σήμερα ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του έπειτα από το τραγικό δυστύχημα.

Ο πατέρας του παιδιού λίγο πριν τις 15:00 μπήκε στους χώρους του λούνα παρκ και έκανε αυτοψία στο μοιραίο μηχάνημα. Συγκεκριμένα, πήγε στο «Crazy Dance», εκεί όπου ο γιος του άφησε απροσδόκητα την τελευταία του πνοή την ώρα που ήταν πάνω στο μοιραίο παιχνίδι.

Το σπίτι μας έκλεισε

Την ίδια ώρα, οι Αρχές που εμπλέκονται σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των υπαίθριων χώρων αναψυχής, εξακολουθούν να πετούν το μπαλάκι των ευθυνών, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κασσάνδρας που βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών.

«Εμένα, θα μου δώσει εξηγήσεις. Δε με ενδιαφέρει ποιος. Στα δύο μου παιδιά που είδαν τον αδελφό τους με ανοιγμένο κρανίο μπροστά τους και στη μητέρα τους»

«Το σπίτι μας έκλεισε», είπε στο MEGA και την «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πατέρας του 19χρονου ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού έθεσε ερωτήματα για τα οποία περιμένει σαφείς απαντήσεις προκειμένου, όπως είπε, να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού του.

«Θα μου δώσουν εξηγήσεις»

Ένα λούνα παρκ φάντασμα χωρίς άδεια, παιχνίδια θανάτου που δεν είχε ελέγξει κανείς, ένας χειριστής σεσημασμένος που είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και κλοπές αυτοκινήτων. Ένας πατέρας που ζητά απαντήσεις για το παιδί του που έφυγε με τόσο άδικο τρόπο.

«Εμένα, θα μου δώσει εξηγήσεις. Δε με ενδιαφέρει ποιος. Στα δύο μου παιδιά που είδαν τον αδελφό τους με ανοιγμένο κρανίο μπροστά τους και στη μητέρα τους. Εάν δεν το κάνουν όλο αυτό μέχρι να χαθεί το θέμα, θα το κάνω μόνος μου. Δε με ενδιαφέρουν ούτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ούτε οι εμπειρογνώμονες, ούτε ένας νεαρός που βρέθηκε σε μία θέση με ποινικό μητρώο και πώς ο εισαγγελέας αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο, την στιγμή που πραγματοποίησε πρώτη φορά το αδίκημα και έφυγε εν ώρα λειτουργίας και έτρεχαν οι γονείς να κλείσουν τα μηχανήματα», ανέφερε αρχικά, μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας του 19χρονου, Γιώργος Καμπαΐλης.

Τα λόγια του συγκλονίζουν. Οι τελευταίες στιγμές του 19χρονου χαραγμένες στην μνήμη όλης της οικογένειας.

«Το δεύτερό μου παιδί δε χάθηκε από τύχη. Το πρώτο μου που χάθηκε, χάθηκε για τους συγκεκριμένους λόγους. Μηχανήματα πολύ παλιάς τεχνολογίας, σάπια. Τα παιδιά μίλησαν μεταξύ τους την ώρα που γύριζε πάρα πολύ δυνατά. Η μητέρα φώναζε σε αυτόν που έκανε τη διαχείριση, που μάλλον τον μαζέψαν από τον δρόμο, και του έλεγε να πάει πιο χαμηλά το μηχάνημα. Και λέει ο μικρός στον μεγάλο ‘ξεκολλάει το κάθισμα’. Απλώνει το χέρι του και εκείνη την ώρα φεύγει το παιδί», συνέχισε ο κ. Καμπαΐλης.

Επιμένει η δήμαρχος Κασσάνδρας

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, επιμένει από την πλευρά της ότι δεν ήταν δική της αρμοδιότητα το λουκέτο στην επιχείρηση, παρόλο που έγινε έλεγχος από την Αστυνομία από τις 9 Ιουλίου, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που ενημέρωνε τη δημοτική Αρχή ότι το λούνα παρκ στερείται σχετικής γνωστοποίησης.

«Παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες», καταλήγει η ενημέρωση της Αστυνομίας.

«Αν μας ενημέρωνε λοιπόν η Αστυνομία ότι δεν έχει τα κατάλληλα έγγραφα, τότε ναι. Δεν υπάρχει γνωστοποίηση», τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας μιλώντας στο MEGA.

«Δεν έχω ελεγκτικό μηχανισμό. Τον ελεγκτικό μηχανισμό τον εκτελεί η ελληνική αστυνομία», συνέχισε η κ. Χαλκιά.

Αναπάντητα ερωτήματα & παραλείψεις

Ένα βασικό ερώτημα που προκύπτει και θέτει ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη είναι πώς η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε ρεύμα.

«Εφόσον δεν είχατε δικαίωμα να κλείσετε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, από πού ηλεκτροδοτούνταν;», είπε απευθυνόμενος στην δήμαρχο Κασσάνδρας ο πατέρας του 19χρονου.

«Κάνει εγκατάσταση σε εκείνο τον χώρο, από ό,τι με ενημέρωσαν, τα τελευταία 10 – 15 χρόνια, άρα το ρεύμα το είχε ο ιδιωτικός χώρος», επέμεινε η κa Χαλκιά.

Λάθη

Ο νόμος ορίζει ότι για τις δραστηριότητες λούνα παρκ, τσίρκων και παγοδρομίων σε στεγασμένο ή υπαίθριο χώρο, αδειοδοτούσα Αρχή είναι ο εκάστοτε δήμος.

«Νομίζετε ότι μπορεί να είναι σε όλη την Ελλάδα ή μόνο σε εμένα μόνο μια επιχείρηση που μπορεί να ανοίξει χωρίς άδεια», ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας.

Εργαζόμενος του λούνα παρκ αποκαλύπτει ότι ο κατηγορούμενος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού έβαζε το μηχάνημα να δουλεύει στο φουλ κάνοντας… πλάκα. Ένας άνθρωπος γνώριμος στις Αρχές καθώς είχε βαρύ ποινικό παρελθόν. Έχει κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και κλοπές αυτοκινήτων, είχε συλληφθεί μία φορά ενώ είχε προσαχθεί άλλες έξι.

«Το θεωρούσε πλάκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος.

Τα συγκεκριμένα μηχανήματα κανονικά θα έπρεπε να ελέγχονται και να πιστοποιούνται κάθε χρόνο.

Only in

Τι ΔΕΝ έδειξε η ΕΛ.ΑΣ. στο βίντεο για το τι είναι «μπάτσος»

Η συζήτηση που άνοιξε για τη λέξη «μπάτσος«, η επιλεκτική μνήμη της ΕΛ.ΑΣ., ο Αθανάσιος Πλεύρης και το δόγμα της ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024